پیک خبری 11، مشهد 2017

1396/04/18 تعداد بازدید: 2703
print
پیک خبری 11، مشهد 2017

  تهیه کننده: نسرین سمائی

انتخاب پایتخت فرهنگی جهان اسلام توسط سازمان آموزشی علمی و فرهنگی کشورهای اسلامی جهان (آیسسکو) صورت می‌گیرد. این سازمان که وابسته به سازمان کنفرانس اسلامی است در می ‌۱۹۷۹ تأسیس شد و در رباط، پایتخت مراکش مستقر است. ۵۷ کشور اسلامی از جمله ایران عضو این سازمان هستند. از سال 2005 و پس از مصوبه سازمان کنفرانس اسلامی، سازمان آیسسکو، پایتخت‌‌های فرهنگی جهان اسلام را تعیین می‌کند. شهر مکه به عنوان اولین پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2005 انتخاب شد. از آن سال بعد یعنی از سال 2006 قرار شد سه شهر از کشورهای آسیایی، آفریقایی و عربی به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی شوند. بنا به انتخاب سازمان آیسسکو، مشهد از ابتدای سال ۲۰۱۷ به مدت یک سال به عنوان پایتخت فرهنگی کشورهای اسلامی انتخاب شده است که این انتخاب فرصتی  را فراهم می آورد تا بتوان در طول یک سال فرهنگ غنی کشورمان و ویژگی های مشهد مقدس را به دنیا معرفی کنیم.
اکنون مشهد به عنوان یک پایتخت دینی در جهان شناخته شده و رویداد مشهد  ۲۰۱۷ فرصت خوبی برای برجسته سازی ماهیت زیارتی - توریستی شهر مشهد در عرصه جهانی است که می تواند عامل توانمند برای تقریب مذاهب اسلامی باشد.
اگر بخواهیم مشهد را به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام برای همیشه به تثبیت برسانیم و فرهنگ رضوی را به تمام دنیا انتقال دهیم، نیازمند استفاده از ابزار هنر هستیم چرا که شیرازه انعکاس صحیح رویدادها در طول تاریخ، همواره بر بکارگیری دیدگاه های هنری استوار بوده است.
در مشهد گنجینه‌های عظیم فرهنگی از جمله آرامگاه شاعر بزرگ ایران نظیر فردوسی و کتابخانه عظیم آستان قدس رضوی وجود دارد که می‌توان از این ظرفیت برای معرفی شایستگی‌های مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام بهره برد. وجود حرم مطهر رضوی در مشهد، از ظرفیت‌های بالقوه فرهنگی است و باید با محوریت قرار دادن قرآن و عترت وحدت در جهان اسلام را استحکام بخشیم. 
قرار است در سال 2017 اجلاس آیسسکو به میزبانی ایران و در شهر مشهد برگزار شود.

منابع:
  • سایت مشهد مگ
  • سایت مشهد 2017
  • جام جم نشریات
تصاویر مرتبط:
پیام ها:

loader
لینک های تصویری