1398/02/16
تعداد بازدید: 2063
گردآوری: مهدی آزادی
- کشف بزرگترین الماس تاریخ آمریکای شمالی در کانادا
به گزارش اسپوتنیک، در اواسط دسامبر 2018، یک قطعه الماس زردرنگ با وزن 552 قیراط (بیش از 110 گرم) در معدن Diavik در شمال غرب کانادا کشف شد. این الماس عجیب که به اندازه تخم مرغ است، بزرگترین الماس کشف شده در تاریخ آمریکایی شمالی محسوب میشود. کارشناسان رنگ این الماس را «زرد شگفت انگیز» نامیدهاند. این الماس در میان الماس های کشف شده در قرن بیستم و بیست ویکم در جایگاه هفتم قرار گرفت که سی اُمین سنگ گرانقیمت کشف شده در تاریخ میباشد.
- آنتیپا و ریوتینتو پروژه مشترک اکتشافات الکترومغناطیس هوابرد اجرا میکنند.
بر پایه یک قرارداد مشترک 60 میلیون دلاری، شرکتهای معدنی آنتیپا و ریوتینتو در سال 2019 اکتشافات الکترومغناطیسی هوابرد برای اکتشاف مس– طلا اجرا خواهند کرد. در این پروژه که Citadel (دژ) نام دارد، 2000 کیلومتر خطی در منطقه ای به مساحت 1335 کیلومتر مربع در ایالت پترسون استرالیا برداشت خواهد شد. پروژه سیتدل با هدف شناسایی مناطق مستعد مس- طلا در مجاورت معدن تلفر اجرا می شود.
برطبق پیش بینی های صورت گرفته توسط Fitch Solutions، تقاضای جهانی فلز مس در سال 2019، همچنان رو به افزایش خواهد بود. میزان مصرف جهانی مس در سال 2018 برابر با 4/20 میلیون تن بوده و پیش بینی می شود این رقم در سال 2027 به 1/28 میلیون تن برسد. مهمترین عوامل افزایش تقاضای مس، انقلاب در صنعت ساخت خودروهای برقی و ارتقاء زیرساخت ها و تامین نیروی برق چین اعلام شده است. این امر، منجر به افزایش قیمت فلز مس در بازارهای جهانی و توسعه معادن کشورهای بزرگ تولیدکننده مس (شیلی، پرو و استرالیا) خواهد شد.
- کودایدری – هوشمندترین معدن جهان
شرکت ریوتینتو قصد دارد با سرمایه گذاری 6/2 میلیارد دلاری بر روی کانسار بزرگ سنگ آهن کودایدری (Koodaideri) در غرب استرالیا، آن را به هوشمندترین و مدرن ترین معدن جهان تبدیل کند. در این پروژه که به تازگی آغاز شده است و تا اواخر سال 2021 ادامه خواهد یافت، یک کارخانه فرآوری فوق پیشرفته، زیرساختهای مدرن و 166 کیلومتر خط آهن ریلی احداث خواهد شد تا بدین وسیله معدن به شبکه حمل و نقل ملی متصل شود. ملاحظات ایمنی و زیست محیطی ویژه ای در طراحی این معدن در نظر گرفته شده است. ذخیره ممکن این کانسار در حدود 600 میلیون تن با عیار 62 درصد آهن برآورد شده است. بر طبق برنامه ریزی های صورت گرفته، تولید سالانه معدن 43 میلیون تن خواهد بود. با راهاندازی آن بیش از 2000 نیروی کار جذب و 600 شغل دائمی ایجاد خواهد شد.
- اوتوهال، اولین شبکه ریلی تمام خودکار ترابری سنگین در جهان
در ابتدای سال جدید میلادی، ریوتینتو موفق به راه اندازی بزرگترین و اولین راه آهن تمام خودکار ترابری سنگین در جهان با نام اوتوهال (AutoHaul) شد. این طرح به منظور ترابری خودکار سنگ آهن تولید شده از 16 معدن این غول معدنی به بندر ریوتینتو در پیلبارا در غرب استرالیا طراحی و اجرا شده است. هزینه اجرای طرح 940 میلیون دلار بوده است که در آن حدود 200 لوکوموتیو خودکار و 1700 کیلومتر خط ریلی بکار گرفته شده است. تمامی تقاطع های این شبکه ریلی مجهز به دوربین مدار بسته بوده و از استانداردهای ایمنی بالایی برخوردار است.
- معدن طلای گرنیاسمیت، مجری بزرگترین طرح تأمین و ذخیره سازی برق خورشیدی در جهان
مالکین معدن طلای گرنی اسمیت در غرب استرالیا اعلام کرده اند، به منظور کاهش مصرف سوخت فسیلی و کاهش آلاینده های جوی تولید شده در معدن، بزرگترین شبکه تولید و ذخیره سازی انرژی تجدیدپذیر جهان را تا پایان 2019 افتتاح خواهند نمود. این شبکه مشتمل بر 20 هزار سلول خورشیدی بوده و قادر به تولید 8 مگاوات برق است. با اجرای این طرح، مصرف سوخت های فسیلی معدن بین 10 تا 13 درصد کاهش خواهد یافت که معادل سوخت مصرفی 2000 خودرو در جاده ها است. هزینه اجرای این طرح 15 میلیون دلار برآورد شده است که 3 میلیون دلار آن از طریق وام بلاعوض دولت استرالیا تامین می شود.
- بار دیگر ویل، بار دیگر فاجعه انسانی
در بعدازظهر آخرین جمعه ژانویه 2019، وِیل (Vale)، بزرگترین شرکت معدنکاری و فلزات برزیل که بزرگترین تولیدکننده سنگآهن و نیکل جهان است، شاهد فاجعه انسانی بزرگی بود. در این حادثه، سد باطله معدن آهن کورگو دفیجائو شهر برومادینیو به علت روان گرایی خاک فرو ریخت که منجر به کشته شدن حداقل 110 تن و مفقود شدن 238 تن دیگر شد. ارزش سهام شرکت ویل در بازارهای جهانی در اولین روز اداری در هفته بعد، با افت 25 درصدی مواجه شد. پیش از این، در 5 نوامبر 2015 نیز سد باطله یکی از دیگر معادن آهن شرکت ویل فرو ریخت که منجر به کشته شدن 19 تن شد.