1397/04/23
تعداد بازدید: 1872
بخش دوم
"مصاحبه با دکتر طاهری مجری فنی پروژه پارک موزه علوم زمین"
قسمت دوم "چگونه"
آقای دکتر با توجه به گذشت زمان و روشنشدن ابعاد زیادی از پروژه پارکموزه در صورت امکان ما را با چالشهای طراحی در زمان ارائه این پروژه آشنا بفرمائید؟
به طور طبیعی ارائه هر فکر نو در آغاز با چالشهای خاص خود همراه است این پروژه نیز از این قاعده مستثنی نمیباشد. پس از تصویب طرح به عنوان مصوبه سفر استانی دولت به استان خراسان رضوی ما وارد مرحله انتخاب مشاور شدیم. از آنجا که این پروژه برای اولین بار در کشور اجرا میشد، مشاور دارای تجربهای عملی در این حوزه نبود لذا بار سنگینی روی دوش خود و همکاران که با انگیزه زیادی این طرح را مطرح کرده بودند، احساس کردیم. برای برون رفت از این وضعیت، نخستین بار در این اداره کل اقدام به تشکیل کارگروهی مرکب از کارشناسان علاقمند و مسئولیتپذیر نموده و کار را شروع کردیم.
با توجه به مطالبی که در پاسخ سؤال نخست مطرح شد برای برون رفت از مرحله چالشهای طراحی چه اقداماتی انجام شد؟
ما بر این باوریم که در این دنیا شما چنانچه قصد انجام کار مثبتی داشته باشید و بر انجام آن مهم مصمم باشید، خداوند راهها را به شما نشان میدهد. در این راستا ما ابتدا در کارگروه، بانک ایدهها را مطرح کردیم و فارغ از اینکه اجرائی باشد یا نباشد همهی گمانهها را فهرست نمودیم. در گام بعدی آن دسته ایدهها که از نظر بودجه و سازوکار عملیاتی، قابلیت اجرا داشت از سایر موارد تفکیک نمودیم و به این ترتیب کار را پیگرفتیم.
گام به گام با این مسیر در مراحل بعدی چه تدبیری به کار بستید؟
پس از انجام مراحل پیش گفته، اقدام به تهیه شناسه برای هر یک از ایدههای قابلاجرا نمودیم. یعنی اینکه بر فرض اجرائی بودن این آیتم چه حدودی از ابعاد، مصالح مورد نیاز و برآورد اعتبار اولیه و پارهای اطلاعات دیگر را در فرایند واکاوی ایده و نظر به کار بستیم و در ادامه این مجموعه را در جلسات با مشاور محترم طرف قرارداد به مشورت گذاشتیم تا آنها مراتب را از نظر سازهای مورد بررسی قرار داده و طرحهای مورد نظر را ارائه نمایند و بدین ترتیب بر اساس دانش آن موقع خودمان که صد البته با مطالعه سعی بر روزآمدشدن آن داشتیم طرح اولیه را تهیه و در مسیر اجرا قرار دادیم.
با توجه به اینکه اجرای این پروژۀ متفاوت با پروژههای متداول سازمان که اغلب زمینشناسی، اکتشاف و یا گرایشهای وابسته است، برای نظارت در اجرا چه رویکردی را انتخاب نمودید؟
تجربه ساخت ساختمان اداری و آزمایشگاهها در این اداره کل و تحویل یک ساختمان اداری و فنی با فضای مطلوب برای ما تجربه بسیار ارزشمندی بود به گونهای که اکنون به باور کارشناسان ذیربط، ساختمان اداره کل زمینشناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق یکی از معتبرترین و در عین حال زیباترین ساختمانهای موجود در مشهد است. ما ضمن استفاده از این تجربه برای نظارت بر اجرا با توجه به نبود دفتر فنی در سازمان از وجود کارشناسانی امین و کاربلد که از عناصر مطرح استان میباشند، برای نظارت بر اجرا استفاده کردیم و هماکنون نیز این همکاری ادامه دارد.
با توجه به اشاره شما مبنی بر عدم سنخیت چنین پروژهای با پروژههای متداول در سازمان به نظر محقق شدن این پروژه که اکنون مراحل نهایی خود را طی میکند مرهون چه سیاستهایی است؟
به موازات توسعهی دانشی همکاران در این زمینه و تلاش تیم کاری، هر روز سطح توقع خودمان ناخودآگاه افزایش مییافت. در کنار این مسئله جهش در قیمتها، برآوردهای اولیه ما را دگرگون کرده بود، در چنین شرایطی برون رفت از وضعیت و رسیدن به نتیجه، هماهنگیهای درون و برون سازمانی برای رسیدن به این هدف بزرگ را اجتنابناپذیر مینمود، لذا کوششهای زیادی در حوزههای متنوع و متعدد به عمل آمد. آنچه شما تاکنون در بررسی ابعاد این پروژه شاهد هستید بخشی است که به نتیجه رسیده، ما حجم زیادی از پیگیریها را در کارنامه این پروژه داریم که شاهدان امروز و فردا هرگز آنها را ندیده و نخواهند دید و این وقت زیادی از حجم پیگیریهای ما را به خود اختصاص داده بود. اما آنچه به دست آمده پس از لطف خداوندی، ارتباط سازنده با مقامات استان، پیگیری مجدانه کار در تهران به روشهای گوناگون اعم از سازمان مرکزی؛ وزارت صنعت، معدن و تجارت؛ سازمان مدیریت و برنامهریزی؛ استفاده از ظرفیت نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و موارد متعدد دیگر است. اما شاه بیت موفقیت تا اینجای کار حضور همکارانی علاقمند به توسعه و پیشرفت که عاشقانه پای کار بوده و هستند. از همهی این عزیزان سپاس و قدرشناسی مینمایم. امید است این مرکز علم و عمل در آینده منشأ اثرات و خدمات بیبدیلی باشد و بتواند کشور را در افق بالاتری از پیشرفت و توسعه قرار دهد.