پیک خبری 7، زمستان در آئینه خبر

1396/03/31 تعداد بازدید: 2842
print
پیک خبری 7، زمستان در آئینه خبر

جعفر رکنی

سه ماهه چهارم سال 1394، ماه ها و روزهای پرتکاپویی برای مشهد بود ولی از آن جا که اخبار فنی و اجرایی این اداره کل بانضمام برخی از اخبار مرتبط با زمین شناسی و اکتشافات معدنی در پایگاه اطلاع رسانی اختصاصی این مرکز به آدرس www.gsinet.ir  به همراه تصاویر مرتبط به موقع بارگذاری و اطلاع رسانی می شود در بخش گزدیده اخبار خلاصه ای از مهم ترین وقایع سه ماهه زمستان به صورت خلاصه درج می گردد.
1. کارگاه های آموزشی زمین شناسی و اکتشاف برای 15 نفر از کارشناسان وزارت معدن و پترولیوم جمهوری اسلامی افغانستان در آستانه سی و چهارمین گردهمایی علوم زمین و دومین کنگره بین المللی زمین شناسی در مشهد و توسط کارشناسان این اداره کل برگزار گردید (شرح این خبر در پیک خبری بهار 95 خواهد آمد). 
2. نخستین استاندارد ملی حوزه صنایع دستی خراسان رضوی با همکاری اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق در 269مین جلسه کمیته ملی استاندارد ایران در اداره کل استاندارد و تحقیقات صنعتی خراسان رضوی تدوین و مصوب گردید.
این استاندارد در حوزه کار بر روی سنگ های دگرسان پهنه افیولیتی و ساخت ظروف هرکاره جهت طبخ غذاهای محلی می باشد که مورد استقبال زائران و مجاوران در مشهدالرضا می باشد.
3. مراسم جشن پیروزی انقلاب اسلامی در ایام ا... دهه فجر انقلاب اسلامی و نشست عمومی کارکنان اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق در آمفی تئاتر این اداره کل برگزار و ضمن ارائه برنامه های متنوع در ادامه دکتر طاهری مدیر کل جدید با سخنرانی خود در خصوص ساماندهی نیروها و اجرای نمودار سازمانی جدید مرکز موارد مبسوطی ارائه نمودند. در این مراسم از فرزندان ممتاز کارکنان در سال تحصیلی 94-93 با اهداء یک قطعه سنگ فلورین منقش به تقدیرنامه و تصویر دانش آموز ممتاز قدردانی شد.
4. جلسه مشترک معاون برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی با مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق و تعدادی از کارشناسان حوزه اداری و مالی برگزار و در خصوص موافقتنامه های استانی و اخذ اعتبارات بیشتر استانی مذاکره گردید.
5. مدیر کل محترم اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق و تعدادی از کارشناسان این اداره کل در دی ماه 94 از خبرگزاری ایرنا در مشهد بازدید و با روند تهیه و بارگزاری اخبار و بخش های مختلف آن آشنا و در پایان در کنفرانس خبری شرکت کردند. در این مصاحبه توسط خبرگذاری 5 خبر در سایت ایرنا بارگزاری شد که از جمله:
• اعلام کشف 13 تن طلا در استان های خراسان رضوی و جنوبی در پی اکتشافات صورت گرفته توسط کارشناسان اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق در سال های گذشته که در پایگاه اطلاع رسانی این اداره کل نیز به صورت مبسوط اعلام گردید.
• همچنین پی ریزی و تکمیل کامل ترین سامانه مستندات علوم زمین کشور در مشهد و گزارش های مکرر فرونشست در دشت های استانی خراسان رضوی مورد توجه و بازدید تعداد زیادی از مخاطبین این خبرگذاری بود و در بخش پربیننده ترین خبرهای این خبرگذاری درج گردید.
6. با حضور دکتر کریم پور و کارشناسان مرکز مشهد راه کارهای صحیح اکتشاف در منطقه شمال شرق ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
7. مراسم تودیع و معارفه مدیران کل قدیم و جدید این اداره کل با حضور مقامات استانی و سازمان مرکزی نیز از دیگر اخبار مهم سه ماهه زمستان بوده است.
8. برگزاری کارگاه های آموزشی پالئومغناطیس و روش نگارش مقالات ISI در مشهد و در نهایت دیدار دکتر طاهری مدیرکل محترم با مهندس نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاویون فرودگاه شهید هاشمی نژاد از اهم اخبار سه ماهه زمستان می باشد.
 
به بهانه روز مهندس
کاری نکنیم که باز هم نخبگان دیار خراسان رصد خانه در جای دیگری بسازند
سخنی خطاب به مسئولان بلندپایه استان در خراسان رضوی
توسط: جعفر طاهری
هم میهنانی که آثار به جا مانده از رصدخانه بزرگ مراغه واقع در تپه ای باستانی در غرب این شهر را بازدید نموده اند بر خود می بالند که زمانی بیش از 750 سال قبل (657 قمری مطابق با 638 شمسی) دانشمندی از دیار خراسان بزرگترین رصدخانه را در آن ناحیه بنا نمود. این مرکز علمی افزون بر این که نمونه ای برای الگو برداری احداث رصدخانه در سایر کشورهای آن زمان و از جمله چین شد؛ به عنوان یک مرکز پژوهش دارای بخش های مختلف از جمله: استادسرا، محل کار صنعت کاران ساخت ابزار و آلات رصد ستارگان، کتابخانه ای با بیش از 400000 نسخه خطی و... بوده است. 
رصدخانه مراغه، تنها مکانی برای رصد ستارگان نبود بلکه یک مرکز آموزشی – پژوهشی واقعی بود که در آن اساتید به جد سرگرم تدریس و تحقیق بودند و دستاوردهای زیادی از کوشش های آنان به جا مانده است. از نکات مهم در این رابطه انتخاب هوشمندانه محلی استراتژیک و دارای میدان دید 360 درجه ای توسط خواجه نصیرالدین توسی بوده است. جهات اهمیت این مرکز مهم تاریخی و علمی از حوصله ی این بحث خارج و نگارنده علاقمندان را به مطالعه منابع مرتبط دعوت می نماید. پرسشی که در ذهن نگارنده ضمن بازدید تابستان سال 1393 تداعی شد این بوده که چرا خواجه نصیرالدین توسی این مکان را در مراغه احداث نمود. بی گمان نقطه ی آغاز این مهم حمایت و اراده ی حاکمان دانش پرور و در گام دوم انتخاب و جستجوی موقعیت مناسب برای این پروژه بوده است. آنچه رنج سفر را بر این پیر خردمند هموار نمود بی گمان روی گشاده مسئولان در حمایت از این اخترشناس بلند نظر و حمایت های هلاگوخان در اختصاص وقفیات زیاد و پشتیبانی این مرکز بی نظیر علمی بوده است. 
اکنون نیز عاشقان علم، ادب، فرهنگ و صاحبان ایده و عاشقان توسعه در دیار رضوی بسیارند که در انتظار پشتیبانی مسئولان محترم می باشند تا تلاش آن ها مصروف توسعه زیربنائی استان شود. نویسنده در طرح این موضوع به این مسئله می اندیشد که اگر خدای ناکرده نسل فردا در ارتباط با کم انگاری های احتمالی پرسشی مطرح کنند صد البته اول پدران و مسئولان وقت محلی را مورد سئوال و خطاب قرار خواهند داد و در گام بعدی دیگرانی که سراغی از آن ها نخواهند یافت.
اکنون در پسا تحریم ضرورت دارد مسئولان بلند پایه ی استان جایی برای صاحبان فکر و نظر که کارنامه مثبتی در عملکرد خود دارند باز کرده و با تکریم و مشارکت دادن صاحبان اندیشه؛ روز مهندس، نظام های مهندسی، سازمان های فنی و تخصصی، دانشگاهیان منادی تحقیقات کاربردی و همه عزیزانی که در این طیف قرار می گیرند را عملاً تکریم نمایند. 
انشاا...
پیام ها:

loader
لینک های تصویری