پیک خبری 4، کارگروه ها و فعالیت های علمی - پژوهشی در مرکز مشهد

1396/03/31 تعداد بازدید: 3530
print
پیک خبری 4، کارگروه ها و فعالیت های علمی - پژوهشی در مرکز مشهد

کارگروه مخاطرات، زیست محیطی و زمین شناسی مناطق شهری

نقشه ی گسل های شهرستان و شهر مشهد در کارگروه مخاطرات، زیست محیطی و زمین شناسی مناطق شهری نهایی  شد.

نقشه گسل های شهر و شهرستان مشهد پس از چندین جلسه بحث و بررسی و اعمال نظر اعضای کارگروه و بعد از افزودن توضیحات در حاشیه ی نقشه تحویل بخش GIS شد.

طرح پایش فرونشست استان خراسان رضوی مورد بررسی اعضاء کارگروه مخاطرات، زیست محیطی و زمین شناسی مناطق شهری قرار گرفت.

شرح خدمات این طرح آماده و در دستورکار جهت ارائه به ستاد بحران استانداری قرار دارد.


کارگروه چینه شناسی پیشرفته
گزارش آماری مروری بر پیشینه مطالعات چینه شناسی در محدوده رسوبی- ساختاری کپه داغ (شمال شرق ایران) به همت اعضاء کارگروه چینه شناسی پیشرفته تهیه شد و در دست تکمیل است. این گزارش شامل همایش ها، گزارشات، مقالات علمی – پژوهشی در منطقه کپه داغ می باشد که می تواند به عنوان مأخذ و منبع علمی مورد استفاده دانش پژوهان قرار گیرد. همچنین در این دوره از واحدهای رسوبی پالئوزوئیک بجنورد بازدید و نمونه برداری به عمل آمده است.

کارگروه راهبرد اکتشافات فلزی
کتابچه ای با عنوان خراسان جنوبی، اکتشافات معدنی و توسعه اقتصادی در کارگروه اکتشافات فلزی تدوین و منتشر گردید. این کتابچه که در 140 صفحه تدوین و تمامی اطلاعات مرتبط با اکتشافات معدنی سازمان در استان خراسان جنوبی است و دربردارنده حجم قابل توجهی از فعالیت های مختلف سازمان در خراسان جنوبی می باشد و گویای تلاش گسترده کارشناسان در شناخت پتانسیل های معدنی آن استان می باشد.
 

کارگروه تهیه نقشه های موضوعی
نسخه اولیه نقشه واحدهای غارساز استان جهت ارائه در انجمن غارشناسی استان به همت کارگروه نقشه های موضوعی، تهیه شد.
 
 
پیش نویس سه طرح پیشنهادی در کارگروه نقشه های موضوعی، نهایی شد:
اطلس میراث زمین شناختی استان خراسان رضوی
تهیه نقشه پراکندگی اندیس های معدنی خراسان رضوی
تهیه نقشه توده های گرانیتوئیدی استان خراسان رضوی
سه پروژه¬ی یاد شده پس از طرح در شورای برنامه ریزی و هماهنگی امور مرکز مشهد، پس از پاره ای اصلاحات تصویب و جهت اجرایی شدن ابلاغ شد.

کارگروه ژئوشیمی تحقیقاتی و استاندارد سازی روش ها
مقاله ای با عنوان:
Geobotanical studies on Arsenic-Antimony deposits of Chalpo area (NE Iran)
M.Parvaresh, H.Sharifi, S.Tajbakhsh, S. Sadid, M. Akbari, M. Feya
با همکاری اعضاء کارگروه تخصصی ژئوشیمی تحقیقاتی و استانداردسازی روش ها، تهیه شد. در این مقاله منطقه چلپو به عنوان یک منطقه مستعد جهت مطالعات زمین گیاه شناسی معرفی و گونه های فلزدوست منطقه مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

کارگروه چینه شناسی پیشرفته
سخنرانی آقای دکتر طاهری در افتتاحیه نهمین انجمن دیرینه شناسی، با محوریت ضرورت توسعه فرهنگ اهداء نمونه به موزه ها.
در این سخنرانی ایشان ضمن معرفی اقدامات مرکز مشهد در پی ریزی سامانه جامع نمونه های علوم زمین؛ آمادگی مرکز را برای دریافت، حفظ و نگهداری نمونه های محققین رشته های مرتبط با زمین شناسی  اعلام داشتند.
حضور اعضاء کارگروه چینه شناسی پیشرفته در نهمین انجمن دیرینه شناسی و ارائه مقاله توسط آقای دکتر مافی تحت عنوان: "زیست چینه نگاری بخش های قاعده ای سازند دلیچای بر مبنای زیای آمونیتی و داینوسیست ها در رشته کوه های بینالود"
همچنین در دومین جلسه این کارگروه سخنرانی علمی با عنوان "زوناسیون نانوفسیل های آهکی و اهمیت آن ها" توسط سرکار خانم مهندس ملک دادی در کارگروه چینه شناسی پیشرفته ارائه گردید.
 
 
 
 
 

کارگروه زمین شناسی کاربردی و توسعه طرح های دانش بنیان
شرح خدمات طرح تحقیقاتی زمین شناسی کشاورزی مناطق کارستی و غیرکارستی؛ مطالعه موردی: شهرستان های مشهد و کاشمر در کارگروه زمین شناسی کاربردی و توسعه طرح های دانش بنیان تهیه و جهت دریافت کد پژوهشی به اداره پژوهش ارسال شد. همچنین آنالیز نمونه های برداشت شده کماکان در حال انجام می باشد. در این کارگروه همچنین کلیات نحوه انتشار دستاوردهای پژوهشی کارشناسان مرکز در قالب پژوهش نامه مرکز مورد بحث و بررسی و تصویب قرار گرفت.

کارگروه مخاطرات، زیست محیطی و زمین شناسی مناطق شهری
با تلاش مؤثر کارگروه مخاطرات، زیست محیطی و زمین شناسی مناطق شهری در استان انجام شد:
• انجام بازدید میدانی فرونشست بشرو- بردسکن
این بازدید به درخواست ستاد بحران استانداری انجام و گزارش و پاورپوینت آن به همراه تحلیل نتایج داده ها در حضور دبیر کل ستاد بحران کشور در محل اداره مسکن و شهرسازی ارائه شد.
 
 
• بازدید منطقه در حال رانش قره چقه در مرز باجگیران
منطقه یادشده بنا به درخواست بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مورد بازدید قرار گرفت و گزارش آن به همراه راه حل پیشنهادی تحویل آن اداره کل شد.
 
 
• بازدید از گسل درونه و شهرستان های کاشمر- خلیل آباد
بعد از زلزله 2/4ریشتری شهرستان کاشمر و تکرار پس لرزه های آن، بنا به درخواست ستاد بحران استانداری تیمی از کارگروه مخاطرات (شریفی- نعیمی) عازم منطقه و ضمن ارائه توضیحات در محل ستاد بحران استانداری، بازدیدی در طول گسل انجام و گزارش آن نیز به ستاد بحران ارسال گردید.
 
 
کارگروه پارک موزه علوم زمین
در ادامه فعالیت های این کارگروه بخش دیگری از مستندات تهیه شده نهایی و ارائه گردید، این گزارش ها شامل مطالب علمی در حوزه موزه داری با نگاه ویژه بر موزه های علوم زمین با تلاش اعضاء کارگروه پارک موزه علوم زمین تهیه و تدوین شده است.
 
علاوه بر این، پژوهش هایی پیرامون مرجعیت علمی در موزه های علوم زمین و اهمیت برداشت های صحرایی و نمونه برداری در موزه های علوم زمین تهیه و تدوین شده است.
همچنین در راستای ارج نهادن به اقدام شایسته دکتر سیدامامی در اهداء حجم قابل توجهی نمونه به موزه مشهد جلسه ای در تهران در حضور ریاست سازمان  94/2/22 برگزار شد. در این جلسه در ارتباط با ضرورت حمایت از سامانه جامع مستندات علوم زمین بحث و بررسی به عمل آمد که مورد استقبال اساتید و پیشکسوتان علوم زمین قرار گرفت.
گزارش حفاظت و نگهداری از مجموعه های موزه تکمیل، ویراستاری و چاپ شده است.

کارگروه فنآوری اطلاعات و روش های نوین
آغاز مرحله اول طرح یکپارچه سازی اطلاعات برگه 1:100000 فیض آباد در کارگروه فناوری اطلاعات و روش های نوین
همه لایه های اطلاعاتی مورد نیاز شامل: تصاویر ماهواره ای، داده های ژئوفیزیک، داده های ژئوشیمی، زمین شناسی، معادن و اندیس های معدنی، گسل ها و... آماده و کار یکپارچه سازی آن ها آغاز شده است.

کارگروه های اکتشاف (فلزی/غیرفلزی)
پی جویی آرسنیک در استان در دستور کار کارگروه های اکتشاف (غیرفلزی/فلزی) قرار گرفت. در همین راستا اولین برنامه عملیات صحرایی به منظور بازدید میدانی مناطق دارای اولویت در منطقه کوهسرخ کاشمر انجام گرفت.
 
 

 

پیام ها:

loader
آخرین اخبار
لینک های تصویری