خورشید مشرق 22، کوشش ها و رویش ها در بستری از انجام وظیفه هوشمندانه

1398/10/21 تعداد بازدید: 1760
print
خورشید مشرق 22، کوشش ها و رویش ها در بستری از انجام وظیفه هوشمندانه

انعکاس فعالیت‌های ادارات فنی و اجرایی در دستور کار فصلنامه خورشید مشرق بوده است، به نحوی که ضمن فاصله گرفتن از روال معمولِ گزارش‌کار، بتواند اهم فعالیت‌های صورت پذیرفته در دوره سه ماهه را به سمع و نظر علاقمندان برساند. به این ترتیب گزارش فعالیت‌های مختلف به اختصار و انعکاس مهم‌ترین دستاوردها با هدف پرهیز از طرح مطالب خسته‌کننده تدوین و ارائه می‌شود.

 

معاونت زمین‌شناسی

فرخ قائمی


عملکرد معاونت زمین‌شناسی اداره کل منطقه شمال شرق در سه ماهه سوم سال 98  

در سه ماه پائیز 98 معاونت زمین‌شناسی در حال انجام مرحله دوم برداشت صحرایی اطلاعات زمین‌شناسی نقشه‌های 1:25000 شمس‌آباد، کلاته نادی و خوسف در استان خراسان جنوبی بود. طی این مرحله سه اکیپ زمین‌شناسی به منطقه خراسان جنوبی اعزام و اقدام به برداشت و تکمیل نقشه‌های فوق‌الذکر شدند و برداشت نمونه‌های پتروگرافی، فسیل‌شناسی و دارای کانی‌سازی معدنی، همچنین برداشت عوارض ساختاری بخشی از این نقشه‌ها نیز انجام گرفت.  

کارشناسان این معاونت طی همکاری در پروژه گرد و غبار، اطلاعات دفتری برداشت شده طی این پروژه را تکمیل و به مرکز تحقیقاتی کرج ارسال نمودند. 

نقشه‌های زمین‌شناسی 1:25000 گلگیر، فیروزآباد، دهنه اجاق، ده‌غیبی، نقشه 1:100000 مراوه‌تپه و نقشه‌های تهیه گسل‌های 1:250000 خراسان شمالی در حال پیاده‌سازی اطلاعات صحرایی برداشت شده و تکمیل اطلاعات دفتری می‌باشند. 

در بخش مخاطرات، می‌توان به تکمیل پروژه پایش فرونشست دشت بحرانی استان خراسان رضوی و تهیه نقشه به همراه شش جلد گزارش آن اشاره نمود. 

همچنین بررسی مخاطرات ناشی از برداشت ید در پهنه استان گلستان طی این مدت در حال انجام بود و اطلاعات دفتری مربوط به برداشت ید از چاه‌های منطقه در حال تکمیل می‌باشد. 

از پروژه‌های دیگر، می‌توان به طرح تدقیق گسل‌های شهر مشهد اشاره نمود که برداشت‌های میدانی و ژئوفیزیک آن توسط یک تیم از کارشناسان در حال انجام می‌باشد. 

در این سه ماهه 150 نفر روز مأموریت توسط همکاران این معاونت انجام شده است.


معاونت اکتشاف مواد معدنی
نصیر نادری

عملکرد معاونت اکتشاف اداره کل منطقه شمال شرق در سه ماهه سوم سال 98
معاونت اکتشاف این اداره کل تعداد 33 پروژه را در دست انجام دارند که از این تعداد 22 مورد فعال می‌باشد. علی‌رغم مشکل منابع مالی تلاش بر این بوده که بتوان با برون سپاری عملیات پیمانکاری امور فنی برخی پروژه‌ها را پیش برد. اهم امور فنی همکاران به شرح ذیل می‌باشد:
1- نظارت بر عملیات حفاری محدوده‌های ده خطیب و راه چمن ( 50 کارشناس روز )
2- تهیه گزارش و نقشه زمین‌شناسی معدنی با مقیاس 1:5000 منطقه زیارو خواف  
3- انجام مطالعات ژئوفیزیک زمینی (مگنتومتری) پروژه طرح تدقیق گسل‌های شهر مشهد (40 کارشناس روز)
4- پردازش داده‌های ژئوفیزیک زمینی(مگنتومتری) پروژه طرح تدقیق گسل‌های شهر مشهد و تهیه گزارش مربوطه  
5- انجام تصحیحات لازم روی داده‌های هوابرد به منظور تهیه نقشه‌های نهایی داده‌های ژئوفیزیک هوایی خراسان شمالی  
6- برداشت صحرایی پروژه اکتشافات ژئوشیمیایی ورقه 1:100000 بزنگان (10 کارشناس روز)
7- اصلاح نهایی گزارش اکتشاف تفضیلی محدوده سربرج و اقدام در جهت پرینت نهایی
8- تهیه نقشه زمین‌شناسی معدنی 1:25000 منطقه برس به منظور بررسی پتانسیل معدنی مس رسوبی  
9- تصحیحات داوری گزارشات "پی‌جویی افق‌های مس رسوبی در منطقه چلپو کاشمر و نقشه زمین‌شناسی- معدنی 1:25000 منطقه چلپو" و "بنتونیت¬های استان خراسان رضوی با نگرشی بر صنایع معدنی و فرآوری"
10- گزارش پردازش و تفسیر آهن‌های خراسان بر اساس داده‌های هوابرد 
11- ادامه کار روی پروژه " اکتشاف عمومی گلاکونیت خراسان شمالی"
12- اکتشاف تفصیلی سیلیس خوراب صفی آباد خراسان شمالی
13- تهیه گزارش عملکردی پروژه‌های اکتشافی در خراسان شمالی از سال 1394 تاکنون
14- نگارش بخش‌هایی از چکیده پروژه¬های اکتشافی استان‌های خراسان
15- پیگیری امور پژوهشی و همکاری با مجله موزه علوم‌زمین
16- ارائه سمینارهای تخصصی با عناوین "مروری بر انواع کانسارهای سولفید توده‌ای و روش‌های اکتشافی" و "معرفی کانسارهای طلای مرتبط با توده‌های نفوذی احیایی"  به مناسبت هفته پژوهش در این اداره کل
17- تدوین نهایی مقاله‌ با عنوان زیر و آماده برای ارسال به مجله موزه علوم زمین:
Study of Dating, Stable Isotopes (C, O and S) and ore fluid chemistry of Taknar polymetal deposit (NE Iran)
18- چاپ یک مقاله علمی ISI  در مجله International Geology Review  به تاریخ اکتبر 2019 با عنوان: 

معاونت اجرایی
جعفر رکنی

عملکرد معاونت اجرایی اداره کل منطقه شمال شرق در سه ماهه سوم سال 98
در پائیز سال 98 و در راستای ساماندهی مأموریت‌های صحرایی و اخذ اعتبار لازم، درخواست‌هایی از سازمان مرکزی مبنی بر تهیه گزارش تعهدات و اعتبار مورد نیاز بعمل آمد. هرجند این گزارشات بلافاصله تهیه و ارسال شد لیکن اعتبار لازم به موقع ارسال نگردید و متأسفانه مسبب کاهش محسوس مأموریت‌های صحرایی گردید. ولی با برنامه‌ریزی‌های انجام شده و علیرغم کمبود امکانات لجستیکی و نیروهای پشتیبانی به طور همزمان 4 اکیپ صحرایی به مناطق مختلف خراسان شمالی، رضوی و جنوبی و حسب نیاز 120 مورد اکیپ‌های نظارتی اکتشاف نیر به مناطق خواف و راه چمن در خراسان رضوی اعزام شدند که البته در مقایسه با مدت مشابه کاهش دارد.
در سه ماهه سوم با توجه به ابلاغ تخصیص 6 ماهه اعتبارات استانی عملیات منطبق بر موافقت‌نامه‌های استانی پیگیری شد هم‌چنین در جلسه‌ای با حضور مدیرکل محترم در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان رضوی گزارش عملکرد این اداره کل در مباحث فنی و اجرایی به رئیس این سازمان ارائه گردید.
پیگیری تعهدات واگذاری امور و برون‌سپاری اقدامات فنی و اجرایی با تخصیص اسناد خزانه اسلامی و ساماندهی و تجهیز اتاق سرور وارد مرحله جدیدی گردید و بخشی از تعهدات شرکت پیمانکار طرف قرارداد تکمیل فضاهای محوطه و آب نمای قاره‌ها در پارک موزه دنبال شد.
خدمات مأمورسراها در مجموعه اداری و با هماهنگی اسکان 32 خانوار شامل 384 نفر شب در این سه ماهه انجام شد. در حوزه اطلاع‌رسانی و امور فرهنگی با برگزاری مراسم مذهبی، تهیه اخبار از بازدیدها و امور فنی دیگر به نحو مطلوبی دنبال شد. پیگیری دریافت اسناد تک برگی ساختمان‌های سازمان در منطقه شمال شرق و پیگیری نارسائی‌های ساختمان‌های اداری و پارک موزه علوم‌زمین در این مدت در اولویت برنامه‌ها بوده که در کنار آماده‌سازی و اخذ تأییدیه اسناد اعتبارات هزینه‌ای از دیوان محاسبات استان انجام شده است.
برگزاری سمینارهای علمی و کارگاه‌های آموزشی هم‌چنین رونمایی از مجله پژوهشی موزه علوم‌زمین ایران با برگزاری مراسم ویژه و برگزاری همایش دانش‌آموزی زمین در تفکر دانشمندان ایرانی از دیگر برنامه‌های فوق برنامه در این مدت بوده که با مساعدت و همکاری کلیه بخش‌های اداری و خدماتی و روابط عمومی بازتاب مؤثری در رسانه‌ها نیز داشته است. امیدواریم روند توسعه و بهره‌وری بیشتر همچنان در این اداره کل رو به افزایش باشد.

اداره آزمایشگاه شیمی
سحرناز تاج‌بخش

عملکرد آزمایشگاه شیمی در سه ماهه سوم سال 98
پاییز 1398 در آزمایشگاه شیمی با شرکت در هشتمین نمایشگاه فن آوری‌های نانو همراه بود. آنالیز نمونه‌ها در پاییز شامل 221 نمونه و 328 عنصر است. همچنین 41 نمونه ثبت نمونه‌ها در شبکه آزمایشگاهی انجام گرفته است.
ارسال کارنامه فعالیت آزمایشگاه که در حقیقت نتایج پنجمین دوره  ارزیابی مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی و عملکرد سال 1397 می باشد، در پاییز 98 اتفاق افتاد. این ارزیابی ملاک مناسبی برای ارتقاء سطح کارکرد آزمایشگاه می‌باشد. خوشبختانه آزمایشگاه شیمی اداره کل زمین‌شناسی و اکتشافات منطقه شمال شرق، علیرغم کمبود نیروی انسانی و امکانات آزمایشگاهی، در شاخص مشتری مداری، ‌امتیاز مناسبی به دست آورده است. همچنین بر اساس این گزارش به منظور کسب امتیاز بیشتر در حوزه شاخص‌های همکاری‌های شبکه ای برنامه‌های تکمیلی برای شش ماهه دوم سال 98 و سال‌های آتی در نظر گرفته شده است. به امید موفقیت برای همه همکاران گرامی و دست‌اندرکاران محترم در حوزه‌های آزمایشگاهی کشور.

اداره ژئوماتیکس
ریحانه احمدی روحانی

عملکرد اداره ژئوماتیکس در سه ماهه سوم سال 98
یکی از مهمترین دستاوردهای سه ماهه سوم اداره ژئوماتیکس، نهایی شدن عملیات یکپارچه سازی ورقه‌های ژئوشیمی در پهنه تربت‌حیدریه - بردسکن بر پایه عناصر هدف بوده است. در این بخش از پروژه، اطلاعات رقومی یکپارچه 29 عنصر و اکسید در این پهنه تهیه شده است.
در این مدت تهیه اطلاعات رقومی درخواستی از جمله  نقشه رقومی چشمه‌های آبگرم شهرستان تربت‌حیدریه جهت ارایه به دانشگاه تربت حیدریه بر اساس تفاهم نامه مشترک سازمان با این دانشگاه، آموزش کارتوگرافی به همکار مرکز سمنان و رقومی‌سازی نقشه طبس در فرمت مرکز مشهد از جمله دیگر فعالیت‌های بخشGIS  بوده است. 
در بخش دورسنجی پردازش داده‌های محدوده‌های راه چمن و کبودان با اهداف اکتشافی به انجام رسید تهیه گزارش دورسنجی از این پروژه‌ها در دست انجام است. ارایه مباحث دورسنجی در بازدید دانشجویان دانشگاه پلی‌تکنیک کابل افغانستان و بررسی کاربرد داده‌های سنجش از دور از جمله تحلیل طیفی داده‌های استر در بارزسازی کانی‌سازیهای تیپ IOCG از سری موارد انجام شده در بخش دورسنجی بوده است. 
همکاران اداره ژئوماتیکس در هفته پژوهش همکاری خوبی با سایر معاونتها و ادارات مرکز داشتند به طوری‌که برگزاری کارگاه آموزشی "سنجش از دور با کاربرد در زمین‌شناسی" برای دانشجویان زمین‌شناسی و معدن دانشگاه گناباد و همچنین برگزاری کارگاه "زمین‌شناسی پزشکی" جهت معلمان زمین‌شناسی شهر مشهد از جمله کارهای انجام شده این اداره بوده است.

اداره موزه و مستندات علوم زمین
نسترن شجاعی کاوه
 
عملکرد اداره موزه و مستندات علوم زمین در سه ماهه سوم سال 98 
سه ماهه سوم برای این اداره و پارک موزه علوم زمین، ایامی بسیار شلوغ و پرکار بود. افزون بر آغاز به کار آموزشگاه‌ها، دبستان‌ها و دبیرستان‌ها و آغاز بازدیدهای گروهی، برنامه‌ریزی برای برگزاری برنامه‌های متنوع دیگر به ویژه در هفته پژوهش، فرصت فراغتی برای همکاران این اداره باقی نگذاشت. به کوتاهی به برنامه‌های ویژه اجرا شده در پائیز 98 اشاره می‌شود:
- کارگاه آموزشی چینه شناسی توالی‌های رسوبی(Sequence Stratigraphy) توسط پروفسور گرانیر از فرانسه برای فارغ التحصیلان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشته زمین‌شناسی 
- برگزاری کارگاه آموزشی "زمین‌شناسی پزشکی" برای دبیران به درخواست انجمن دبیران زمین‌شناسی استان خراسان رضوی
- برگزاری نمایشگاه‌هایی از سنگ، کانی و فسیل به همراه ابزار مورد نیاز زمین‌شناس در تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی مانند GPS، کمپاس، میکروسکوپ و... همراه با توضیحاتی در خصوص کار با آن‌ها و سایر شیوه‌های پژوهش در علوم زمین، در دبیرستان‌های مشهد 
- برگزاری جشن انتشار نخستین شماره مجله تخصصی بین‌المللی پارک موزه علوم‌زمین با عنوان Iranian Journal of Geoscience Museum (IJGM) با حضور جمعی از اساتید دانشگاه، رئیس اداره موزه‌های استان و همکاران اداره کل
- همایش "زمین در تفکر دانشمندان ایرانی" با تاکید بر یافته‌های سه دانشمند نامدار ایرانی ابوریحان بیرونی، ابوعلی سینا و زکریای رازی برای رده سنی 12 تا 17 سال که با شرکت بیش از 150 نفر از دانش‌آموزان و جمعی از دبیران و اولیاء برگزار شد. 
افزون بر آن، پیگیری امور مرتبط با واگذاری تکمیل و مدیریت بهره‌برداری از پارک موزه (تهیه گزارش فنی اقتصادی، برگزاری کارگروه‌های تخصصی، مذاکرات و مکاتبات و... ) برنامه‌ریزی بازدیدهای گروهی به تعداد 1280 نفر، مستندنگاری (شستشو، اندازه‌گیری، عکاسی و ثبت در سامانه نرم‌افزاری) بیش از 100 نمونه، چیدمان و ساماندهی ویترین‌های موزه، آغاز تحقیق و نگارش مقاله پژوهشی جدید برای مجله موزه و فعالیت‌های روزانه از دیگر کارهای انجام شده می‌باشند.
پیام ها:

loader
آخرین اخبار
لینک های تصویری