در اسفندماه 1392 به دنبال تصویب معاونت راهبردی ریاست جمهوری و بر اساس نامه شماره 212/92/515 به تاریخ 92/12/28 معاونت هماهنگی اجرای مقررات اداری مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهور، “مدیریت زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق” به “مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی شمال شرق کشور” تغییر وضعیت یافت. در پی آن ادارات جدیدی برای این مرکز تعریف شد که اداره موزه و مستندات علوم زمین از آن جمله می باشد.
از اهداف این اداره می توان به امور زیر اشاره نمود:
پارک موزه علومزمین مشهد، به عنوان کاملترین و بزرگترین مجموعه موزهای در حوزه دانش زمینشناسی و معدن در اسفند ماه ۱۳۹۷ به همت و پشتیبانی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور افتتاح شد. پارک موزه علوم زمین مشهد با دو هدف کاربردی ارائه و ترویج علوم زمین در جامعه و مستندنگاری یافتههای زمینشناختی و معدنی به عنوان پایگاه دادهای هدفمند و سیستماتیک برای بهرهبرداری محققان و پژوهشگران علوم زمین شکل گرفت. تبیین رسالت و ماموریت این مجموعه بر محوریت این اهداف، تلاش کارگزاران و دستاندرکاران شکلگیری آن را بر توسعه و غنیسازی مجموعهها و نیز ایجاد مرکزی برای مراجعه محققان و دانش پژوهان معطوف ساخت.
پارک موزه علوم زمین شامل دو بخش اصلی محوطه و ساختمان موزه است. محوطه موزه شامل سه بخش پارک فیزیک زمین، پارک اکتشاف و پارک زمینشناسی است. فیزیک زمین مشتمل بر نمادهایی است که مفاهیم مرتبط را به ذهن بیننده متبادر میکند و عبارتند از: منظومه شمسی، ساعتهای آفتابی، ساختار داخلی زمین و... پارک زمینشناسی، نماد اصلی موزه را دربردارد که بصورت یک دایناسور گیاهخوار در ابعاد واقعی ارائه شده است. مشخصه اصلی پارک اکتشاف نیز تونل معدنی است که بازدیدکننده حین بازدید از این تونل بطور کامل با فرآیند معدنکاری آشنا میشود. این تونل به گونهای ساخته شده که تداعیکننده معدن ذغالسنگ طبس است.