مصاحبه با آقای مهندس علی عسکری عضو و دبیر کارگروه تخصصی راهبرد اکتشافات فلزی
لطفا کوتاه خودتان را معرفی نمایید.
علی عسکری هستم دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد زمین شناسی اقتصادی و درحال حاضر دانشجوی دکتری در دانشگاه فردوسی مشهد می باشم از سال 1375 به عنوان کارشناس گروه اکتشاف مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی شمال شرق مشغول به کار می باشم.
در خصوص تشکیل کارگروه تخصصی راهبرد اکتشافات فلزی چه اطلاعاتی میتوانید به ما بدهید؟
در اواخر سال 1391 با تدبیر ریاست و کارشناسان مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی شمال شرق تشکیل کارگروههای مختلف در دستور کار قرار گرفت. در سال 1392 در قالب کارگروه اکتشافات ناحیه ای و و بررسی های متالوژنی مسائل مربوط به اکتشافات مواد معدنی در سطح استانهای خراسان دنبال شد و سرانجام در سال 1393 با تفکیک وظایف، دو کارگروه تخصصی راهبرد اکتشافات فلزی و غیر فلزی شکل گرفت.
به طور کلی هدف از تشکیل این کارگروه را چه می دانید؟
سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور به عنوان متولی امور اکتشافی و تولید و مدیریت اطلاعات پایه زمین شناسی کشور، نقش اساسی در تبیین چهارچوب اکتشافات مواد معدنی خصوصا فلزی در سطح کشور را عهده دار می باشد. بر این اساس کارگروه تخصصی راهبرد اکتشافات فلزی با هدف بهرهگیری از توان فنی و اطلاعاتی کارشناسان مرکز تشکیل شده تا در جهت ارتقاء فعالیتهای اکتشاف فلزی در شرق کشور گام بردارد. به طور کلی اهداف این کارگروه را می توان در عناوین ذیل خلاصه نمود:
- ارائه طرحهای اکتشافی فلزی نوین و کاربردی در محدوده استانهای خراسان
- مشخص نمودن سمت و سوی امور اکتشافات فلزی جاری و آتی مرکز
- تعیین خط و مشی کلی و حوزه فعالیت سایر کارگروهای مرتبط با گروه اکتشافات فلزی با توجه به برنامه های اعلام شده توسط هریک از آنها
- تهیه بانک اطلاعات پتانسیل های معدنی فلزی (معدن، کانسار، اندیس و آنومالی)
- تهیه نقشه پراکندگی پتانسیل های معدنی فلزی بمنظور تعیین زونهای ساختاری فلزی جهت راهبردهای اکتشافی بعدی
- بررسی و تحقیق در زمینه تکمیل زنجیره اکتشاف مواد معدنی فلزی جهت ارتقاء کیفیت و کمیت پروژه های اکتشافی فلزی
- برگزاری دوره های آموزشی، گردهمایی و انتشار مطالب آموزشی در زمینه اکتشافات فلزی و آشنایی با فعالیتهای اکتشافی مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی شمال شرق
در خصوص مهمترین فعالیت ها و دستاوردهای کارگروه چه توضیحاتی دارید؟
مهمترین فعالیتهای کارگروه را در سه محور ذیل می توان بیان کرد:
1. پیشنهاد طرحهای اکتشافی متعدد و بررسی آنها و در نهایت انتخاب و ارایه 13 طرح اکتشافی قابل اجرا در شرق کشور
2. بررسی طرحها و گزارشات نهایی مواد معدنی فلزی استان خراسان رضوی و ارایه دستور کار به نظام مهندسی معدن جهت برطرف نمودن مشکلات و کمبودهای موجود با هدف ارتقاء فعالیتهای اکتشافی
3. پیشنهاد برگزاری همایش یک روزه در شهرستان بیرجند با عنوان خراسان جنوبی، اکتشافات معدنی و توسعه اقتصادی، در این ارتباط کارشناسان گروه اکتشاف در نهایت جدیت و با تلاش فراوان حجم عظیمی از فعالیتهای اکتشافی سازمان زمین شناسی در استان خراسان جنوبی را گردآوری نموده و با بررسی و مطالعه آنها، نتایج به صورت یک گزارش در دست تهیه و تدوین است که همزمان با برگزاری همایش توزیع خواهد شد. به علاوه هماهنگی اولیه با استانداری، سازمان صنعت، معدن و تجارت و دانشگاه بیرجند صورت گرفته است.
برنامه های آتی کارگروه تخصصی راهبرد اکتشافات فلزی را بیان فرمایید؟
علی الرغم اینکه تمامی اعضاء کارگروه درگیر کارهای درون سازمانی هستند ولی با توجه به علاقه و تلاش کارشناسان گروه اکتشاف، مصمم است تمامی اهداف هفتگانه را که در ابتدای صحبتم برشمردم در آینده به سرانجام برساند ولی اگر منظور برنامه هایی است که در الویت قرار دارند باید از برگزاری همایش خراسان جنوبی، اکتشافات معدنی و توسعه اقتصادی نام ببرم که در این ارتباط تهیه بانک اطلاعات پتانسیل های معدنی فلزی، تهیه گزارش و نقشه پراکندگی پتانسیل های معدنی استان خراسان جنوبی در دستور کار فعلی کارگروه است.