کارگروه پارک موزه و مستندات علوم زمین
دبیر: سحرناز تاجبخش
با نزدیک شدن به زمان افتتاح پروژه پارک موزه علوم زمین مشهد، فعالیتهای این کارگروه افزایش چشمگیر یافته است. جلسات متعدد کارگروه، پیگیریهای تامین بودجه، بازدیدها، تهیه گزارشات پیشرفت کار، تهیه فهرست همهی فعالیتهای پیش رو، برگزاری جلسات معارفه و توجیهی سازندگان مختلف، مباحث علمی مرتبط با هر آیتم، در ادامه تنظیم قراردادهای کاری توسط مبادی ذیربط در این اداره کل، بازدید از کارهای در حال انجام تنها سرفصلهایی فشرده از حجم بالای کارهای انجام شده در این سه ماه است.
با توجه به حجم بالای کار و نیاز به حضور متخصصین در اجرای طرحها، این کارگروه پس از تأیید مدیرکل محترم، از تعدادی کارشناسان باتجربه خود در زمینههای مختف زمین شناسی و اکتشاف دعوت به همکاری نمود تا بر اجرای علمی و دقیق موارد پیشبینی شده اعمال نظر و پیگیری نمایند.
کارگروه مطالعات کاربردی و طرح های نوآورانه علوم زمین
دبیر: محبوبه پرورش
اهم فعالیتهای کارگروه در سه ماهه بهار 97 به شرح زیر میباشد:
- شرکت در جلسات مشترک با سازمان پسماند شهرداری و پیگیری موارد مطرح شده
- آمادهسازی نمونههای بنتونیت مربوط به عملیات صحرایی نمونه برداری از ذخایر بنتونیت سرایان فردوس و مسیر گناباد- قائن و تهیه فهرست آنالیزهای مورد نیاز
- بررسی در خصوص غنیسازی کودهای کمپوستی و بررسی منابع پتاس، فسفر و نیتروژن در استان
- بازدید از فعالیتهای سازمان پسماند شهرداری مشهد
- پیگیری امور مربوط به رخداد استارت آپی علوم زمین و کارآفرینی (جزئیات فعالیتها در گزارش مربوطه در همین شماره صفحات 40 تا 42 ارائه شده است)
کارگروه علوم زمین و الزامات زیست محیطی
دبیر: اعظم السادات علوی نژاد
اهم فعالیتهای کارگروه در سه ماهه بهار 97 به شرح زیر میباشد:
- در ادامه پیگیری برگزاری نشست مشترک با کارشناسان سازمان محیط زیست جهت بررسی قوانین در حال اجرا در معادن استان (به طور ویژه معادن کرومیت) به محض معرفی کارشناس از سوی آن سازمان این نشست برگزار خواهد شد و از کارشناسان سازمان صنایع و معادن نیز هم دعوت بعمل خواهد آمد.
- طرح پیشنهادی اثرات زیستمحیطی معادن کرومیت سبزوار (معدن گَفت) بر منابع آب و خاک منطقه تهیه گردیده در صورت موافقت با این طرح در دستور کارگروه قرار خواهد گرفت.
کارگروه تهیه نقشه های موضوعی و سامانه جامع نقشه ها
دبیر: شیوا عباسیان
فعالیتهای انجام شده کارگروه در بهار 97 به شرح زیر می باشد:
تشکیل جلسات کارشناسی با حضور مدیر کل، معاونتها و مسئول اداره ژئوماتیکس و اعمال نقطه نظرات مطرح شده بر روی نقشه پراکندگی جاذبههای ژئوتوریستی استان خراسان رضوی.
اهم فعالیتهای انجام شده در این خصوص:
- مطالعات کتابخانهای جهت استخراج اطلاعات مربوط به پدیدههای ژئوتوریستی ساختارهای ژئومورفولوژیکی، چینهشناسی، فرسایش، رسوبشناسی و... سپس شناسنامه دارکردن این موارد
- تهیه جداول اطلاعاتی کدگذاری شده هر یک از پدیدهها با محوریت دستهبندی 7 گروه از جاذبههای توریستی موجود در نقشه (در محیط ArcMap-Excell-word)
- استخراج نمادهای استاندارد استفاده شده برای نمایش پدیدههای ژئوتوریستی در نقشههای ژئوسایت از سازمانهای زمینشناسی آمریکا، استرالیا، انگلیس و نیز پایگاه دادههای علومزمین، گروه کارتوگرافی سازمان زمینشناسی و نقشهبرداری کشور به همراه مطالعات کتابخانهای.
- مطالعه موردی بر روی شهرستان فردوس و بررسی پتانسیلهای ژئوتوریستی آن جهت تأسیس ژئوپارک و تهیه گزارش مکتوب از جاذبههای توریستی و زمین شناسی (در 27 صفحه)
- پیگیری دریافت لایه رقومی به روز، راههای ارتباطی استان خراسانرضوی از طریق سازمان نقشهبرداری خراسان رضوی جهت استفاده در اطلس ژئوسایتهای استان.
کارگروه توسعه فناوری اطلاعات و پایگاه اطلاع رسانی
دبیر: ملیحه ظفری مقدم
کارگروه توسعه فناوری و پایگاه اطلاعرسانی در سه ماهه نخست سال 97 توانسته است با بهکارگیری توان علمی و فنی کارشناسان متخصص IT تحولی در بخشهای مختلف اداری و فنی این اداره کل ایجاد و بستری مناسب جهت پیشرفتهای آتی فراهم نماید. امید است با همکاری بیش از پیش مدیر کل محترم و معاونتهای مرتبط، اعتبارات مورد نیاز جهت توسعه روزافزون IT که ره آورد آن بهبود و افزایش عملکرد بخشهای مختلف اداری و فنی خواهد بود، فراهم گردد.
بخش توسعه فناوری (هادی شریفی)
• بازبینی کلیه تجهیزات سختافزاری: کلیه تجهیزات سختافزاری بخش IT شامل سرورها، سویچها، شبکه کابلکشی، سیستمهای کامپیوتری کاربران، پلاتر، پرینترها، اسکنرها و... مورد ارزیابی قرار گرفت و پیشنهادات لازم ارائه گردید.
• تهیه master plan بخش IT مرتبط با نیازسنجی کاربردی: به منظور برنامهریزی صحیح در جهت ارتقای هدفمند بخش IT برنامه جامع توسعه این بخش در حال تدوین است.
• تحقیق و توسعه در بخش مکاتبات اداری با حذف سیستم کاغذی: با توجه به ضعف سازمان در استفاده از سیستم اتوماسیون اداری به خصوص در حوزه مکاتبات اداری، بایگانی و گزارشدهی سیستماتیک، تحقیق و نیازسنجی در بخشهای مختلف بهخصوص دبیرخانه انجام و طراحی سیستم اتوماسیون اداری متناسب و مقرون به صرفه در حال پیگیری است.
• پایگاه متمرکز پردازش و ذخیره امن دادهها: با توجه به انباشت غیر متمرکز دادهها در بخشهای مختلف و به منظور مدیریت یکپارچه در ذخیرهسازی، پردازش و بارگذاری در سامانههای مختلف، ایجاد پایگاه متمرکز دادهها با امنیت استاندارد در محل اتاق سرور در دستور کار قرار گرفته و زیرساختهای اصلی آن شامل اتاق سرور مناسب، سرورهای با قدرت بالا، سیستم ذخیرهسازی و ایجاد ماشینهای مجازی در حال پیگیری میباشد.
بخش پایگاه اطلاع رسانی (ملیحه ظفری مقدم)
• تهیه و بارگذاری اخبار مرکز (12 مورد)
• بارگذاری عکس در بخش گالری (84 مورد)
• بارگذاری صفحات با موضوع استارت آپ علوم زمین
• پیگیری راه اندازی میز خدمت الکترونیک در وب سایت
• پیگیری راه اندازی وب سایت پارک موزه علوم زمین
وب سایت اداره کل زمینشناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق از کلیه همکاران و کارشناسان گرامی دعوت میکند تا عکسهای خود را در موضوعات مختلف جهت بارگذاری در بخش گالری با نام خودتان اهدا نمایند. قبلا از همکاری شما عزیزان سپاسگزاریم.
کارگروه مناسبت ها، نظم اداری و نشست های صمیمی
دبیر: اعظم رحم خدایی
گزارش مهم ترین فعالیتهای سه ماهه اول سال 97 این کارگروه
- جلسه کارگروه در خصوص بهبود کیفیت جلسه عمومی سالانه مرکز برگزار، سپس تصمیات و نظرات اعضاء ارائه گردید که پس از مشورت و تائید مدیران ارشد اداره، این جلسه با کیفیت خوبی در اردیبهشت ماه برگزار شد. در این جلسه اهداف و رویکردهای پیشرو مطرح و سپس مهمان ویژه جلسه، مهندس نبیان سخنرانی نمودند.
- چیدمان سفره هفت سین با رنگ زمینشناسی در ابتدای سال جدید
- برگزاری مراسم روز زمین پاک (دوم اردیبهشت) در داخل محوطه مرکز
- برنامهریزی و پیگیریهای لازم جهت برگزاری مراسم روز زن
کارگروه چینهشناسی پیشرفته
دبیر: آبرادات مافی
در بهار 97 یک جلسه، کارگروه با اعضاء برگزار کرد و دبیر کارگروه درباره فاسیسهای پالینومورفی در ادوار زمینشناسی سمینار جامعی ارائه نمود. نظر به اهمیت پالینومورفها در رسوبات اینفراکامبرین تا عهد حاضر همراه با رخسارههای پالینومورفی مشخص، گویای زمانهای زمینشناسی میباشند به گونهای که برای نمونه، با دیدن آکریتارکها (Acritateh) به همراه کایتینوزوآ (Chitinozoa) زمان زمینشناسی اردویسین بدون حتی شناسایی، جنس گونهها مشخص است و شناسایی دقیقتر به مشخص شدن آشکوبهای اردویسین کمک مینماید. در ادامه اعضاء راجع به بررسیهای فسیلشناسی در نقشههای 1:25000 بحث نمودند و مقرر گردید که مسئولین نقشهها از فسیلشناسان در بحث نمونهبرداری فسیلی هم کمک گرفته شود و تیم فسیلشناسی نیز همکاری جدیتری در امور داشته باشند.