1397/02/11
تعداد بازدید: 3358
این سرفصل گریزی است به پارهای نکات که یا از آن بیخبریم و یا در مشغلهی کارهای مختلف کمتر به آن توجه نموده و یا مینمائیم، ولی هر چه باشد دستمایهای از مضامین طنز و جدی است که توجه ما را بیشتر به خود جلب نماید. از این شماره هیئت تحریریه تصمیم بر آن گرفت تا مطالبی برآمده از لابهلای اسناد تاریخی طی دوره فعالیت سازمان نیز به آن افزوده شود تا طیف گستردهتری از مطالب را دربرگیرد، امید است مفید واقع شود.
پیک بی خبری
ماده 27 قانون معدن
(تدوین آئیننامه اجرایی برای زمین شناسان)
توسط: یوسف طباطبایی
وزارت معادن و فلزات موظف است به منظور استفاده مطلوب از خدمات متخصصان معدن و زمینشناسی و امور مربوط به آن، این گروه را در قالب دفاتر فنی مهندسی ساماندهی کند. دولت موظف است لایحه نظام مهندسی معدن و زمینشناسی را تدوین نموده و ظرف شش ماه از تاریخ تصویب این قانون به مجلس ارائه نماید ( 1377)
با مطالعه آئیننامه اجرایی تدوین شده در مییابیم شرح وظایف کارشناسان زمینشناسی به خوبی تدوین نشده است. حتی در اجرای تکلیف قانونی مطرح در مفاد قانون یاد شده، آئین نامه تدوین شده صرفاً در حوزه معدن خلاصه شده است.
در سالهای اخیر با مسائل و مشکلات زیست محیطی از جمله هجوم ریزگردها، بحران آب، آسیبهای ناشی از مخاطرات طبیعی، نشست زمین، مشکلات در ساخت سازههای مهندسی، مشکلاتی در اکتشافات اصولی منابع معدنی و نفت روبرو بوده است این در حالی است که دانش زمینشناسی قادر به مواجهه علمی و پیشبینی و شناسایی این مشکلات و ارائه راه حلهای موثر و کارآمد جهت پیشگیری و به حداقل رساندن خسارت در این زمینهها میباشد.
حال میتوان با اصلاح ساختار آیین نامه اجرایی نظام مهندسی معدن و اضافه نمودن شرح وظایف ذیل برای زمین شناسان در راستای تخصصی نمودن کارها گامی بزرگ برداشته و ضمن همکاری با سازمانهای ذیربط، اشتغال تعداد زیادی از متخصصین این رشته را در نظام مهندسی فراهم کنیم.
اکنون به نظر میرسد باید نقش پررنگتری به حوزه مطالعات زمینشناسی اختصاص داد تا انجام اصولی این مطالعات توسعه پایدار در کانون توجه بیشتر قرار گیرد.