پیک خبری 11، همکاری های برون سازمانی

1396/04/18 تعداد بازدید: 2152
print
پیک خبری 11، همکاری های برون سازمانی

 اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق با هدف ارتقاء کمی و کیفی فعالیت های در دست انجام، همکاری با دستگاه های اجرایی مرتبط، تبادل تجربیات و هم‌افزایی هر چه بیشتر در تسریع حصول به اهداف تبیین شده، همکاری های برون سازمانی را در دستور کار خود قرار داده است. آنچه در ذیل به آن اشاره می شود، بخشی از این فعالیت‌ها است که جهت آگاهی خوانندگان ارائه می شود:

 

 

امضای تفاهم نامه همکاری بین اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق و کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار جواهرات و سنگ‌های قیمتی ایران

توسط: نسترن شجاعی کاوه


با انتخاب مشهد به عنوان شهر جهانی صنایع دستی گوهرسنگ‌ها در مرداد ماه سال 1395 و اعلام آمادگی کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار جواهرات و سنگ‌های قیمتی ایران جهت همکاری در زمینه‌های آموزشی و نیاز مبرم هنرجویان این شهرستان برای آموزش جواهر شناسی و هنرهای تزئینی مرتبط و با توجه به حضور فعال اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق به عنوان بازوی پژوهشی دبیرخانه جهانی صنایع دستی گوهرسنگ‌ها، تفاهم نامه همکاری بین این اداره کل و کانون به امضا رسید و فعالیت‌های دفتر این کانون در محل در نظر گرفته شده در اداره کل به طور جدی آغاز شد. 

کانون‌های هماهنگی دانش، صنعت و بازار با مشارکت و حضور نمایندگان ارکان اصلی چرخه اقتصاد دانش‌بنیان همچون؛ مجامع دانشگاهی و پژوهشی، مراکز صنفی و حرفه‌ای، بنگاه ها، متقاضیان فناوری و نوآوری و نمایندگان بخش‌های دولتی و حاکمیتی در یک زمینه تخصصی مشخص در قالب یک موسسه خصوصی غیر تجاری و با تصویب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت می‏‌کنند.

تاریخچه تشکیل این کانون‌ها به اوایل دهه هشتاد خورشیدی برمی‌گردد که کانون‌های هماهنگی دانش و صنعت در سر فصل‌های مختلف (حدود 60 عنوان) تشکیل شدند. اما متاسفانه اغلب آن‌ها به دلیل داشتن ساختار دولتی ناموفق بودند. در این میان کانون فیروزه با تدوین نقشه راه و برگزاری مسابقه طراحی و اولین همایش فیروزه در نخستین سال تاسیس، یکی از موفق ترین کانون‌ها بود. در اواخر دهه هشتاد به دلیل عدم موفقیت و غیر کاربردی بودن این کانون‌ها مقرر شد تا اساسنامه‌ای برای فعالیت آن‌ها نوشته شود. در نهایت دستورالعمل تشکیل کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار در سال 1393 در شورای انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. تصویب اساسنامه جدید، ثبت کانون‌ها در اداره ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری را امکان پذیر ساخته و کانون‌های هماهنگی دانش، صنعت و بازار به عنوان تشکل حقوقی شناسنامه دار و دارای ساختار اداری و مالی مستقل شناخته می‌شوند. هدف اصلی این کانون‌ها بهبود کسب و کارهای مهم در کشور با بکارگیری فناوری‌های جدید و تشویق نوآوری در آن‌ها می‌باشد. به دلیل اهمیت روزآمد شدن و بهینه سازی صنعت بازار و عبور از بافت عقب افتاده بازارهای سنتی، کلمه "بازار" به اسم پیشین کانون افزوده شد و مقرر شد تا کانون‌های پیشین منحل شوند و کانون‌های جدید نیز به شرط تصویب در کمیسیون عالی هفت نفره به ریاست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، می‌توانند فعالیت نمایند. در هر عنوان یا سرفصلی هم فقط یک کانون (با امکان دایر نمودن نمایندگی در استان‌های مختلف) تشکیل شود. 

اهم اهداف کانون‌ها عبارتند از:

• ایجاد همگرایی و هماهنگی بین دستگاه حاکمیتی و مراکز علمی- پژوهشی

• بکارگیری دستاوردهای علم و فناوری و ایجاد مزیت رقابتی مبتنی بر فناوری

• بهبود فضای کسب و کار، توسعه نقش و ارتقای سطح اثرگذاری بخش خصوصی

• تقویت تعامل بین‌المللی فعالان و نهادهای اقتصادی- صنعتی کشور 

در ساختار جدید، اولین کانونی که به تصویب رسید و فعالیت خود را رسماٌ آغاز نمود، کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار جواهرات و سنگ‌های قیمتی ایران بود که با انحلال کانون فیروزه با نام جدید آغاز به کار نمود. اساسنامه این کانون نیز در پنجم آبان ماه 1395 در اداره ثبت شرکت‌های مشهد به ثبت رسیده است. 

اکنون  به منظور توسعه و گسترش هم اندیشی و هم فکری و اعتلای موقعیت کشور در حوزه سنگ‌های قیمتی و کمک به تثبیت مشهد به عنوان شهر جهانی صنایع دستی گوهرسنگ‌ها، توسعه اکتشاف و کمک به کار آفرینی در این حوزه، تفاهم نامه‌ای بین اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق و این کانون به امضا رسیده است. در ماده 1 این تفاهم نامه در ارتباط با موضوع فعالیت چنین آمده است: "استفاده بهینه از ظرفیت‌های بالقوه و توانمندی‌های کارشناسان دو طرف در حوزه های ماموریت اداره کل و کانون با محوریت سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، توسعه دانشی در این حوزه و پیشبرد اهداف منظور نظر در اساسنامه کانون‌ها مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی در چارچوب وظایف قانونی طرفین".

 این تفاهم نامه به مدت دو سال با امکان تمدید یا فسخ با رضایت دو طرف قابل اجرا می باشد.

امید است با این همکاری، اهداف مورد نظر محقق و زمینه برای گسترش و ادامه چنین فعالیت‌هایی فراهم شود.

شایان ذکر است در حال حاضر ستاد اجرایی و کارگروه‌های تخصصی وابسته فعال شده‌اند و تیم ستاد اجرایی عبارتند از: مهندس محمدجواد پیش‌بین (رئیس)، دکتر جعفر طاهری (دبیر)، دکتر خسرو ابراهیمی (نایب رئیس)، آقای رحیمی (خزانه‌دار) و دکتر کریمی (نماینده معاونت علمی و فناوری)


همکاری کارشناسان مرکز با گروه‌های تخصصی نظام مهندسی
توسط: نصیر نادری‌
یکی از رسالت‌های اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق، ارتقاء سطح استانداردهای مطالعات اکتشافی و همکاری‌های لازم با سازمان‌های مرتبط است. در این رابطه تفاهم‌نامه همکاری در "گردآوری و ساماندهی کلیه اطلاعات و داده‌های اکتشافی و معدنی استان، پیاده سازی و تهیه زیرساخت داده‌های مکانی" با سازمان نظام مهندسی معدن استان خراسان رضوی و سایر دستگاه‌های مشابه را می‌توان نام برد. اغلب کارشناسان این اداره کل عضو سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی می‌باشند و از اولین روزهایی که این سازمان تشکیل شد همکاری‌های فنی و راهبردی داشته‌اند. تقریباً 13 نفر از کارشناسان این اداره کل به صورت مستقیم و غیرمستقیم در امور فنی کارشناسی و تصمیم گیری‌های کلان نظام مهندسی معدن سهیم بوده و در راستای رسالت این اداره کل گام برداشته‌اند. از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:
  • عضو هیئت مدیره
  • عضو و دبیر هیئت رئیسه گروه تخصصی زمین شناسی
  • عضو در هیئت رئیسه گروه تخصصی معدن
  • عضو در کمیته تشخیص صلاحیت اعضاء
  • عضو در کمیسیون ارجاع خدمات فنی
  • عضو در کمیته بررسی نقشه‌های زمین شناسی معدنی بزرگ مقیاس
  • عضو شورای آموزش و پژوهش سازمان
  • حضور به عنوان مدرس در دوره‌های آموزشی مختلف
تصاویر مرتبط:
پیام ها:

loader
لینک های تصویری