پیک خبری 14، پائیز درآئینه خبر

1396/11/03 تعداد بازدید: 4590
print
پیک خبری 14، پائیز درآئینه خبر

انتصاب سرکار خانم دکتر لک به ریاست سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور از سوی مقام عالی وزارت صنعت، معدن و تجارت

توسط: جعفر رکنی
به گزارش روابط عمومی سازمان زمین ‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور ابلاغ ریاست سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور از سوی دکتر شریعتمداری وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت به خانم دکتر لک مدیرکل پیشین دفتر برنامه‌ریزی، فناوری اطلاعات و بودجه این سازمان و دانشیار پژوهشکده علوم زمین ابلاغ شد.
در جلسه مذکور مهندس کره ای رئیس پیشین سازمان حضور داشتند و از تلاش ها و خدمات ارزنده ایشان نیز قدردانی به عمل آمد.
روابط عمومی اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق این انتصاب را حضور سرکارخانم دکتر لک تبریک عرض کرده و آرزوی موفقیت دارد، همچنین از تلاش های خستگی ناپذیر مهندس کره‌ای در مدت 20 سال ریاست سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور نیز تشکر کرده و آرزوی بهروزی و سلامتی داریم.
 

سپاس از خدمات، استقبال از تغییر
 
توسط: جعفر طاهری
آذرماه سال جاری شاهد رویداد مهمی در تاریخ سازمان بودیم: تغییر ریاست سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور که امید است آغازگر فصل دیگری در فرایند توسعه و تکوین سازمانی و نقطه عطفی در تاریخ توسعه سازمان باشد. تغییر در مدیریت کلان سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور آن هم پس از یک دوره به نسبت طولانیِ ثبات در رأس هرم و سکان مدیریتی، رخداد مهمی است که فضایی از امید به آینده ی بهتر و انتظار تحولاتی مثبت را در این سازمان مهم حاکمیتی رقم زده است. اما این همه ما را از ورود به میراث دو دهه فعالیت مهندس محمدتقی کره ای بی نیاز نمی-کند. مردی که زمام امور را در پاییز 1376 به دست گرفت و با ورود به عرصه های مختلف؛ کارنامه‌ای پر از فراز و فرود بر جای نهاد. گذشته از شرایط دشوار فراروی این ژئوفیزیسین خستگی ناپذیر که دستیابی او را به آرمان‌های بلندش با چالش جدی مواجه نموده بود، نمی‌توان از نقاط برجسته دو دهه مدیریت او به سادگی عبور کرد. شاید بتوان مهم‌ترین محورهای فعالیت مهندس کره‌ای را در سرفصل های زیر خلاصه نمود:
- توسعه اکتشافات ژئوشیمی ناحیه‌ای در گستره ملی و فراهم‌شدن لایه اصلی اطلاعات اکتشافی نواحی امیدبخش معدنی همراه با نهادینه شدن دانش فنی ژئوشیمی در کشور.
- عملیاتی شدن راهبرد اکتشاف طلا در کشور همراه با نتایج درخشان.
- راه‌اندازی ژئوفیزیک هوایی فارغ از دستاوردهای آن به عنوان یک دانش اثرگذار. 
- راه‌اندازی پایگاه داده های علوم زمین.
- تنوع بخشی به حوزه فعالیت‌های سازمان از جمله راه‌اندازی ژئوماتیکس، زمین‌شناسی دریایی، ژئوتوریسم و نظایر آن.
- تمرکز حجم زیادی از امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در مرکز تحقیقات کاربردی علوم زمین در کرج.
- آغازی بر صدور خدمات فنی و مهندسی سازمان به خارج از کشور.
و موارد مهم دیگری که در حوصله این مختصر شاید نگنجد. اکنون شایسته است ادامه‌دهند گان راه مدیریت کلان سازمان با نقدی منصفانه بر نقاط قوت قبلی افزوده و با پرهیز از انفعال، تلاش برای جبرانِ غفلت‌های احتمالی در دو دهه گذشته را سرلوحه کار خود قرار دهند. تفکر ساختاری در برنامه‌ریزی و عمل و توجه به کادرسازی فنی و اجرایی از جمله مهم‌ترین الزامات حال حاضر سازمان است تا از این رهگذر ضمن عمق بخشی به فعالیت‌های در دست انجام بر وزن و اعتبار دستاوردها به گونه محسوسی افزوده شود. باز تعریف اهداف و رویکردها و تدوین استراتژی توسعه سازمان با توجه به تغییر محسوس شرایط و اقتضائات دورنی و بیرونی، رسالت مهم دیگری است که اگر مورد توجه کافی و وافی قرار نگیرد، دستیابی به اهداف میان مدت و بلند مدت سازمان رویایی بیش نخواهد بود.
اکنون با سپاس از دو دهه فعالیت مهندس کره‌ای در هدایت امور سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور زمان آن رسیده است تا با هم گرایی همه عناصر کم ادعا و دلسوز شاغل در سازمان و ترسیم عرصه‌های مهمی از خدمت هوشمندانه با رفع کاستی‌های احتمالی به ترمیم توانمندی‌های سازمان پرداخته و زمینه را برای تداوم هرچه بهتر نقش این سازمان حاکمیتی در توسعه ملی فراهم آوریم.
امروز سلایق مختلف موجود در سازمان با ورود متعهدانه در امور، می توانند طبع بلند خود را در تقدم منافع سازمانی به منافع فردی، نقش آفرینی توان کارشناسی را در هدایت صحیح امور رقم زده و با کاستن از اصطکاک‌های غیرضرور بر برنامه محوری، هدایت صحیح منابع، تقویت جایگاه نیروی انسانی و سرانجام تدوین برنامه ای استراتژیک برای 4 سال آینده تأکید ورزند.
ضمن قدردانی از زحمات و تلاش مهندس کره ای در سال های خدمت ایشان، انتصاب سرکار خانم دکتر لک به مسئولیت خطیر ریاست سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور را تبریک گفته و آرزوی توفیق ایشان را در عرصه مدیریت داریم. همچنین اعلام می داریم مراکز منطقه ای به عنوان بخش مهمی از توان سازمان در خارج از تهران توان بالقوه ای است که امید می رود با حمایت ایشان صرف پیشرفت سازمان و کشور گردد. در همین ارتباط اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق آماده هر گونه همکاری و همراهی می‌باشد.
 

کنگره بین المللی ژوراسیک ایران و کشورهای هم جوار با صدور و قرائت بیانیه پایانی به کار خود پایان داد
توسط: جعفر رکنی 13/7/96
به گزارش روابط عمومی اداره کل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق، کنگره بین‌المللی ژوراسیک ایران و کشورهای هم‌جوار با حضور 150 تن از اندیشمندان و پژوهشگران علوم زمین پس از ارائه سخنرانی‌ها و پوسترهای مقالات در محل اداره کل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق با قرائت بیانیه پایانی به کار خود پایان داد.
برگزاری نخستین کنگره بین‌المللی ژوراسیک ایران و کشورهای هم جوار در مشهد فرصت مغتنم دیگری فراهم آورد تا با هم‌افزایی محققان علوم‌زمین ضمن مروری بر دستاوردهای علمی، فنی و اجرایی چند دهه مطالعات زمین‌شناسی در گرایش‌های مختلف، زمینه ورود به عرصه‌های تخصصی تراز بالاتر فراهم آید تا از این رهگذر با تعامل سازنده اصحاب فکر و اندیشه نقشه راه پژوهش‌های زمین شناسی حول محور یکی از مهم ترین دوره‌های تاریخ زمین شناسی ایران تدوین گردد. 
در مراسم اختتامیه این کنگره از پروفسور Filippo Barattolo از کشور ایتالیا و پروفسور Bruno Granier از کشور فرانسه به دلیل ارائه موفق کارگاه‌های آموزشی تقدیر شد.
در بیانیه پایانی این کنگره بر تشکیل گروه کاری ژوراسیک ایران و تمرکز بر روی تحقیقات و موضوعات مهم این دوره تأکید شد. همچنین راستی آزمایی و افزایش دقت داده‌های علوم زمین در گرایش‌های مختلف به عنوان یک رسالت بزرگ مورد توجه قرار گرفته و دور جدید فعالیت کمیته چینه‌شناسی ایران را گامی مهم در راستای حمایت از نشست‌های تخصصی و غنای دانش زمین شناسی کشور قلمداد شده است.
در مراسم اختتامیه دکتر طاهری دبیر اجرایی این کنگره از انتشار کتاب دیباچه‌ای بر ژوراسیک ایران که چاپ اولیه آن با همکاری محققان این دوره از تاریخ زمین‌شناسی ایران تهیه گردیده در آینده‌ای نزدیک خبر داد.
لازم به ذکر است کارشناسان خارجی شرکت کننده در این کنگره در روز پنجشنبه و جمعه 13 و 14 مهرماه، بخشی از مقاطع تیپ ژوراسیک در منطقه شمال شرق کشور را بازدید کرده و بررسی‌های علمی انجام دادند. جزئیات برگزاری این کنگره از آغاز تا انجام در قالب گزارشی مدون در درگاه الکترونیکی مرکز www.gsinet.ir  قرار داده شده است.
 
   
در حاشیه برگزاری نخستین کنگره بین‌المللی ژوراسیک ایران و کشورهای هم جوار، کارگاه‌های آموزشی "رسوب شناسی و بیواستراتیگرافی توالی های ژوراسیک" برگزار شد
11/7/96
در حاشیه برگزاری نخستین کنگره بین‌المللی ژوراسیک ایران و کشورهای هم جوار، کارگاه‌های آموزشی "رسوب‌شناسی و بیواستراتیگرافی توالی‌های ژوراسیک" توسط اساتید برجسته اروپا، پروفسور Filippo Barattolo و پروفسور Bruno Granier به ترتیب از کشورهای ایتالیا و فرانسه در دو بخش تئوری و عملی در محل اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق برگزار گردید.
این کارگاه‌ها با استقبال و رضایت حداکثری شرکت کنندگان مواجه شد. در پایان، شرکت کنندگان با همراه داشتن پلاک‌های نازک تحقیقاتی خود به منظور رفع مشکلات و همچنین اخذ تأییدیه تعیین جنس و گونه، از اساتید محترم کارگاه های آموزشی کمک گرفتند.
 
   
رونمایی از اولین سامانه جامع فیزیکی و نرم افزاری مستندات علوم زمین در مشهد
توسط: جعفر رکنی 12/7/96
سامانه جامع مستندات علوم زمین در دو بخش فیزیکی و نرم‌افزاری با حضور دکتر قلمقاش معاون سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور و میهمانان داخلی و خارجی کنگره بین‌المللی ژوراسیک ایران و کشورهای هم‌جوار در مشهد رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی شمال شرق، دکتر جعفر طاهری مدیر کل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق در مراسم رونمایی از این سامانه که در 1100 متر مربع فضای فیزیکی و با طراحی نرم افزار بومی اجرایی شده است، این کار ارزشمند را حاصل تلاش و همدلی کارشناسان این اداره کل دانست و آن را یک ضرورت برای ذخیره اطلاعات و داده‌های علوم زمین معرفی کرد. وی گفت اساس این کار از سال 1393 کلید خورد و با همت و تلاش تمام ارکان این اداره کل و همکاری ارزشمند مسئولان سازمان مرکزی پس از تأمین اعتبارات لازم از محل طرح‌های سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور طراحی و اجرایی گردیده که قادر به ثبت کلیه اطلاعات لازم از نمونه‌های زمین‌شناسی و اکتشافی شامل سنگ‌ها، فسیل‌ها و کانی‌ها می‌باشد.
خانم مهندس شجاعی رئیس اداره موزه و مستندات علوم زمین این اداره کل نیز ضمن تشریح قابلیت‌های نرم‌افزاری این سامانه و فضای فیزیکی آن که در جنب پارک موزه علوم زمین طراحی و تکمیل گردیده اظهار داشت تاکنون اطلاعات 20261 نمونه انواع سنگ، کانی، فسیل و گوهرسنگ در سامانه نرم افزاری ثبت شده اند و کار ثبت اطلاعات نمونه ها پس از رونمایی سرعت بیشتری خواهد گرفت.
لازم به ذکر است سامانه جامع مستندات علوم زمین به دنبال گردآوری و نگه‌داری کلیه نمونه های پژوهشی علوم زمین می باشد تا جهت مطالعه در اختیار پژوهشگران و دانشمندان این عرصه قرار دهد. این اطلاعات به علت منسجم‌بودن و داشتن مختصات مکانی کمک بسیار در وقت و هزینه دانش‌پژوهان خواهد نمود.
 

آموزش استفاده درست از آب شهری در مدارس مشهد توسط کارشناسان موزه علوم زمین
توسط: نسترن شجاعی کاوه 22/7/96
بحران آب و استفاده درست از آب دو مسئله قابل تأمل و جدی در کشور هستند. موزه علوم زمین مشهد با توجه به رسالت آموزشی و پژوهشی که برای خود تعریف نموده، بر آن است که این مباحث اساسی را در بین اقشار مختلف مردم مطرح و آنان را به استفاده و مصرفِ درست آب تشویق نماید. از آنجا که آموزش در سنین پایین تر تأثیر بیشتری دارد، این مهم از مدارس آغاز شد. از این رو در اولین گام، پس از هماهنگی با مدیر و معلمین یک مدرسه ابتدایی، دو تن از کارشناسان در کلاس های درس حاضر و با بچه ها در مورد اهمیت آّب در زندگی، نحوه تشکیل آب، چگونگی در دسترس قرار گرفتن آن، همچنین خطرات کمبود یا نبود آب به گفتگو نشستند. سپس با کمک بچه ها شیوه های درست مصرف آب بررسی و در پایان نیز از دانش آموزان درخواست شد تا احساس خود را نسبت به این موضوع نقاشی کنند. در این نقاشی ها دانش آموزان به مطالب متنوعی از جمله بستن شیرآب در هنگام مسواک زدن، نشستن خودروها با آب تصفیه شده شهری، نبود سرزندگی و شادابی در صورت نبود آب و حتی محافظت از آب با کمک نیروی مسلح و... اشاره نموده‌اند.
 

بازدید رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از فعالیت های اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق
توسط: هادی شریفی 27/7/96
به گزارش روابط عمومی اداره کل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال‌شرق، دکتر شکرچی‌زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی که به منظور شرکت در همایش حفاظت ساختمان‌ها در برابر حریق و جلسه کارگروه زلزله، لغزش لایه‌های زمین، ابنیه، ساختمان و شهرسازی به مشهد سفر کرده بود که به دعوت دکتر طاهری مدیر کل محترم اداره کل زمین شناسی، صبح روز پنج شنبه 27 مهرماه از این اداره کل بازدید کرد.
در این بازدید اطلاعاتی در زمینه روند فعالیت‌های سازمان در بخش مخاطرات زمین‌شناختی، زمین‌شناسی پایه، اکتشاف، موزه و... تشریح گردید. در پایان بازدید، جلسه هم اندیشی با حضور دکتر شکرچی‌زاده به اتفاق دکتر طاهری و جمعی از کارشناسان این اداره کل حول محور همکاری‌های تعاملی در حوزه مخاطرات از جمله توسعه بانک ریزپهنه‌بندی لرزه ای شهر مشهد و تسریع در روند اجرای طرح تدقیق و تعیین حرایم گسل‌های شهر مشهد برگزار شد. در این جلسه مهندس شریفی، رییس اداره مخاطرات زمین‌شناختی و دبیر کمیته علمی طرح تدقیق، گزارشی در زمینه بانک ریزپهنه‌بندی لرزه ای و روند پیشرفت طرح ارائه نمود. لازم به ذکر است که طرح تدقیق و تعیین حرایم گسل های شهر مشهد و چهار کلان شهر تهران، تبریز، کرج و کرمان با تصویب شورای عالی معماری و شهرسازی به سازمان زمین شناسی کشور واگذار گردیده است. 
از مهم‌ترین مصوبات این جلسه تصویب تحویل اطلاعات تعداد 4500 گمانه ژئوتکنیکی جدید از سطح شهر مشهد به اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق جهت بروزرسانی لایه های اطلاعاتی بانک ریزپهنه بندی شهر مشهد می‌توان اشاره کرد.
 
 

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان شمالی به همراه معاونین سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور از پروژه های اکتشافی خراسان شمالی بازدید کرد
توسط: جعفر رکنی 3/8/96
مهندس علی‌نیا معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان شمالی به اتفاق مهندس برنا معاون اکتشاف و مهندس اشتری، معاون برنامه‌ریزی سازمان و تنی چند از مدیران ضمن بازدید و گفتگو با کارشناسان ذی ربط از نزدیک در جریان پیشرفت پروژه های ژئوفیزیک هوایی و ژئوشیمیایی در بخش‌های جنوبی و غربی استان خراسان شمالی قرار گرفتند. 
به گزارش روابط عمومی اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق دراین بازدید ابتدا مسئولان یاد شده در سایت پروازی شیروان حاضر و پس از استماع گزارش پروژه های ژئوفیزیک هوائی که از حدود یک ماه قبل در منطقه عمومی بلوک صفی‌آباد - جاجرم توسط یک فروند بالگرد سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور آغاز شده است در جریان پیشرفت امور قرار گرفتند.
شایان ذکر است انجام این پروازها از اهمیت و حساسیت خاص برخوردار است و بیشتر با هدف گردآوری اطلاعات منطقه ای و ذخایر پنهان انجام می شود.
مهندس فتوتی مدیرکل دفتر ژئوماتیکس سازمان زمین‌شناسی ضمن تشکر از مسئولان استانی در حمایت از انجام این پروژه ها اظهار داشت تا کنون بیش از 10 هزار کیلومتر خطی پرواز انجام و این برداشت‌ها تا برداشت 30 هزار کیلومتر خطی در منطقه جنوبی استان کماکان ادامه خواهد داشت. در ادامه این بازدید جلسه مشترکی در محل فرمانداری شیروان، با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان شمالی و معاونین سازمان زمین شناسی و فرماندار شیروان و ریاست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و دکتر طاهری مدیر کل منطقه شمال شرق و دیگر مسئولان محلی موارد مختلفی از ادامه اکتشافات در استان تا شناسایی کامل بخش‌های پیش بینی شده مطرح و بر اهمیت این مطالعات در رشد و توسعه استان تأکید کرد. مهندس علی‌نیا بر اهمیت مطالعات زمین‌‌شناسی و اکتشافی در گستره استان خراسان شمالی تأکید کرده و از مسئولین سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و همت مدیران و کارشناسان سازمان زمین شناسی در پوشش فعالیت‌های اکتشافی استان تقدیر کرد.
در این جلسه مهندس اشتری معاون برنامه ریزی و توسعه مدیریت سازمان زمین شناسی از گستردگی مطالعات این سازمان و دامنه وسیعی از این فعالیت ها در مناطق مختلف کشور ارائه داد و اظهار امیدواری نمود با انجام این مطالعات تولید سرمایه در بخش معدن جایگزین صادرات فرآورده های نفتی گردد. مهندس برنا نیز با ذکر آمار و ارقامی از وضعیت معدنی استان خراسان شمالی جایگاه این استان در استخراج سنگ های تزئینی و سایر مواد معدنی را بسیار خوب ارزیابی کرد و به ذکر مواردی از کاربرد مواد معدنی کشف شده در استان در کشاورزی اشاره کرد. دکتر طاهری مدیر کل منطقه شمال شرق نیز به ذکر مواردی از فعالیت های زمین شناسی و مخاطرات زمین شناختی انجام شده و در حال انجام توسط کارشناسان سازمان در استان خراسان شمالی پرداخت و اظهار داشت خوشبختانه با هماهنگی های صورت پذیرفته بین مقامات استان و کشور حجم قابل توجهی اقدامات فنی در حوزه زمین شناسی و اکتشاف در استان خراسان شمالی در دست انجام است که در آینده توسعه و تحقق بیشتری پیدا خواهد کرد. وی از همکاری و پیگیری بسیار خوب مهندس نیکدل رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در حمایت و پیگیری اعتبارات اکتشافی استان تشکر کرد.
لازم به ذکر است هم اکنون 3 اکیپ برداشت اطلاعات ژئوشیمیایی در منطقه مانه سملقان و راز و جرگلان و 2 اکیپ زمین‌شناسی در منطقه بجنورد و آشخانه و اکیپ‌های برداشت و پشتیبانی عملیات پروازی ژئوفیزیک هوایی در منطقه شیروان استان خراسان شمالی حضور دارند و به زودی شرکت های پیمانکاری حفاری مغزه گیری در مناطق امید بخش عملیات حفاری مغزه گیری در راستای شناخت ذخایر تحت الارضی فعالیت خود را زیر نظر کارشناسان سازمان زمین شناسی آغاز خواهند کرد.
 
   
ارائه نتایج عملیات اکتشافی انجام شده در پهنه گناباد
توسط: نصیر نادری 9/8/96
بازگشت به تفاهم‌نامه همکاری بین شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق، شناسایی و پی‌جویی در پهنه گناباد در قالب اکتشافات ژئوشیمیایی به مساحت 1000 کیلومتر مربع در اوایل مهرماه 1395 شروع و در شهریور 1396 کار به اتمام و گزارش و نتایج حاصله تحویل گردید. 
در تاریخ 9/8/96 جلسه دفاع از پروژه مزبور در سازمان صنعت، معدن وتجارت خراسان رضوی برگزار شد. در این جلسه نمایندگان وزارت صنعت، معدن و تجارت به سرپرستی مهندس امیدی از دفتر امور اکتشاف، کارشناسانی از سازمان صمت خراسان رضوی به سرپرستی سرکار خانم مهندس علیرضایی ریاست محترم و مهندس شجاعی معاون معدنی، نمایندگان شرکت تهیه و تولید به سرپرستی مهندس ادیب، داوران دکتر مظلومی و دکتر ترشیزیان و تیم کارشناسی از اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق به سرپرستی دکتر طاهری ریاست و مهندس نادری معاونت اکتشاف حضور داشتند. مهندس عزمی رئیس اداره اکتشافات فلزی به مدت 45 دقیقه به طور مشروح عملیات و روند پروژه و نتایج آن را ارائه نمود. در پایان، اعضاء حاضر از زحمات کارشناسان این اداره کل در انجام به موقع طبق زمان بندی و کار دقیق علمی با رعایت استانداردهای لازم و نتایج حاصله تشکر و قدردانی نمودند. همچنین مهندس امیدی نماینده و سرپرست تیم اعزامی از وزارت خانه اعلام نمودند "تا کنون 17 پهنه در کشور انجام شده که در دفاعیه آن ها حضور داشته است". این پهنه جزو بهترین پهنه هایی است که با استانداردهای علمی قابل قبول انجام و خیلی خوب کار شده و خوشبختانه نتایج آن نیز برای اولین بار در این منطقه شناسایی گردیده است. ایشان اظهار نمودند بی‌شک موفقیت این پروژه حاصل همکاری دو دستگاه توانمند در امر اکتشاف کشور است که ادامه این روند نتایج مثبت دیگری را برای کشور دارد.
 

حضور همکاران موزه علوم زمین مشهد در اجلاس جهانی موزه های آسیا اقیانوسیه (اسپک 2017)
توسط: نسترن شجاعی کاوه 12-10/8/96
اجلاس جهانی موزه‌های آسیا - اقیانوسیه "ایکوم – اسپک ۲۰۱۷" با دو موضوع آموزش و مدیریت بحران در موزه‌ها از روز چهارشنبه ۱۰ ام تا جمعه 12 ام آبان ماه در منطقه آزاد چابهار برگزار شد. در این اجلاس دو تن از همکاران موزه علوم زمین مشهد که از اعضای ایکوم ایران هستند، شرکت داشتند. تقاضای برگزاری این اجلاس در این مکان در جلسه فوق‌العاده " بُرد آسپک" در تیر ماه امسال در محل ساختمان یونسکو در پاریس توسط رئیس ایکوم ایران داده شد که مورد تصویب قرار گرفت. در این اجلاس که با حضور رؤسای موزه‌های ایران و جمعی از مدیران موزه‌های ۷ کشور آسیایی بنگلادش، پاکستان، هند، نپال، چین، ژاپن و کره برگزار شد، مباحث مرتبط با مدیریت بحران (بلایای طبیعی و انسانی مانند بحران آب، خشکسالی، جنگ، تروریسم و...) و نیز آموزش در موزه‌های کشورهای منطقه مورد گفتگو قرار گرفت. همکاران اعزامی از موزه علوم زمین نیز در خصوص فعالیت‌های این موزه در راستای آموزش در موزه و نیز در مدارس مشهد در زمینه استفاده بهینه از آب شرب شهری توضیحاتی ارائه نمودند. افزون بر آن از فرصت استفاده شده و در مورد برنامه‌های سال بعد و آن‌چه قرار است در اجلاس عمومی موزه‌ها ۲۰۱۹ در ژاپن برگزار شود، صحبت ‌شد. در فرصت بوجود آمده برای معرفی طرح راه‌اندازی موزه‌ای در حوزه‌ی مکران با مدیریت منطقه آزاد چابهار استفاده ‌شد. در خصوص انتخاب چابهار برای برگزاری این اجلاس باید گفت که: چابهار شهری با یک فرهنگ مشترک بین نژادی است که فرهنگ خلیج فارس، ایران، افغانستان و کشورهای دیگر را می‌تواند نشان دهد و یک نقطه کلیدی و قدیمی از جاده ابریشم می‌باشد زیرا زمانی که بنادر عباس و بمبئی وجود نداشتند، بندر چابهار محل ارتباطات بین‌المللی در منطقه بود.
 
   
برگزاری دوره آموزشی گوهرشناسی 
توسط: نسترن شجاعی کاوه 4/9/96
به دنبال امضای تفاهم نامه بین اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق و کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار جواهرات و سنگ‌های قیمتی ایران در زمستان 1395، ایده برگزاری دوره های آموزشی گوهرشناسی در اداره موزه و مستندات علوم زمین شکل گرفت. با پیگیری های به عمل آمده و موافقت مدیرکل محترم دکتر طاهری و توسط مهندس پیش بین (رئیس کانون)، اولین دوره آموزشی گوهرشناسی با نام "شناسایی سنگ های رنگین" در محل این اداره کل و با شرکت 14 نفر از کارشناسان برگزار می‌شود. با توجه به ارائه برنامه درسی براساس استانداردهای فنی و حرفه‌ای و با پیگیری‌های به عمل آمده، اداره فنی و حرفه‌ای مشهد موافقت نموده است تا گواهی پایان دوره به صورت مشترک به هنرجویان اعطا گردد.
 
   
برگزاری جلسه هیئت تحریریه فصلنامه خورشید مشرق با حضور دکتر شیخ الاسلامی عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم زمین 
توسط: جعفر رکنی 7/9/96
به گزارش واحد ارتباطات و اطلاع رسانی اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق در جلسه هیئت تحریریه فصلنامه خبری، علمی و فرهنگی اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق از دکتر شیخ الاسلامی عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم زمین که در مأموریت صحرایی بررسی‌های زمین ساختی منطقه شمال شرق به سر می برند دعوت شد تا در جلسه هیئت تحریریه این شماره فصلنامه شرکت کنند در این جلسه محتوا و شکل ساختاری این فصلنامه که از فصل پاییز با تغییرات شکلی و محتوایی جدید همراه می‌باشد، مورد ارزیابی هیئت تحریریه قرار گرفت، همچنین طرح روی جلد و سایر ابعاد علمی و فرهنگی این نشریه بررسی شد.
دکتر طاهری در این جلسه ضمن خوش آمدگویی از حضور دکتر شیخ الاسلامی در این جلسه که دعوت هیئت تحریریه را پذیرفتند تشکر کرده و خواستار ارائه پیشنهادات ایشان شد. دکتر شیخ الاسلامی هم ضمن اظهار خشنودی و تبریک به کارکنان این اداره کل در ارائه 13 جلد از این نشریه در چهار سال گذشته یادآور شد فصلنامه خوب و پرمحتوایی دارید مخصوصاً بخش هایی از این فصلنامه که در قالب پیک بی خبری منتشر می شد را می توان بسیار جذاب ارزیابی کرد. وی  پیشنهاداتی در افزایش محتوای علمی این فصلنامه ارائه داد. ایشان با توجه به اهمیت منطقه شمال شرق از نظر واحدهای ساختاری، اقتصادی، چینه ای و پترولوژی و توجه همه گرایش های زمین شناسی به این منطقه، ارائه مقالات علمی را در این فصلنامه در صورت پر رنگ شدن فضای علمی آن و داشتن رتبه علمی مناسب دانست.
این جلسه از سری جلسات هیئت تحریریه با تصویب مواردی از پیشنهادات و متون ارسالی به فصلنامه جهت چاپ در شماره پاییز 96 به پایان رسید.
 
 
   
بازدید رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران از اداره کل زمین شناسی و اکتشافات  
معدنی منطقه شمال شرق
8/9/96
به گزارش روابط عمومی اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق، مهندس اسماعیلی‌دهج رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران صبح روز چهارشنبه 96/9/8 به اتفاق مهندس نکاحی رئیس سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی و تعدادی از ارکان این سازمان ضمن بازدید از فعالیت‌ها و دستاوردهای این اداره کل در جلسه مشترکی با حضور دکتر طاهری و معاونین فنی و اجرایی، وضعیت همکاری‌های فی مابین را بررسی کردند.
در این جلسه ابتدا دکتر طاهری ضمن خوش‌آمد گویی به رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران، این حضور را به فال نیک گرفته و موفقیت همکاری‌های فی‌مابین این اداره کل و سازمان نظام مهندسی معدن استان خراسان رضوی و سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی را که از سال ها قبل شکل گرفته منشأ اثر برای بخش معدن استان دانسته و ادامه این همکاری‌ها را راهبرد اصلی این اداره کل دانست. مهندس نکاحی نیز در ادامه از همکاری های خوب سازمان زمین شناسی با سازمان نظام مهندسی معدن تشکر کرد و پشتوانه علمی مباحث فنی سازمان نظام مهندسی معدن استان را اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق دانست و از حمایت های جدی دکتر طاهری مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی شمال شرق تشکر کرد.
در ادامه مهندس اسماعیلی‌دهج رئیس سازمان نظام مهندسی معدن ایران اظهار داشت حدود 3000 نیروی کارشناس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی می تواند بازوی نظارتی مطلوبی جهت بخش معدن و فعالیت های معدنی استان باشد که بایستی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان توجه کافی به آن داشته باشد. مهندس اسماعیلی ضمن تشکر از همکاری های بسیار مطلوب اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق با سازمان نظام مهندسی معدن خراسان رضوی ادامه همکاری‌های فی‌مابین را باعث افزایش بنیه علمی کارشناسان و فعالیت‌های در حال اجرای سازمان دانست. وی خواستار جذب کارشناسان سازمان نظام مهندسی معدن به عنوان مسئول فنی در معادن در حال بهره‌برداری شد و انتقال بخش زیادی از فعالیت های نظارتی را به این سازمان رویکرد کلی وزارت صنعت، معدن و تجارت دانست که پیگیری آن نیز با جدیت دنبال می شود.
 
 
   
فعالیت های اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق در خصوص راهکارهای غنی سازی خاک های کشاورزی به وسیله مواد معدنی در جلسه مشترک با سایر سازمان ها و شرکت های مرتبط
18/9/96
به گزارش واحد ارتباطات و اطلاع رسانی اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق با دعوت رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی جهت شرکت در جلسه مشترکی به منظور بکارگیری امکانات موجود جهت برنامه‌ریزی استفاده از کودهای پسماند و گوگرد در خاک مزارع و باغات، مهندس رکنی معاون اجرایی این اداره کل و خانم مهندس پرورش از کارشناسان فنی و دبیر کارگروه مطالعات کاربردی و طرح نوآورانه علوم زمین حضور داشتند.
در این جلسه که مدیران سازمان پسماند شهرداری و مدیرعامل پالایشگاه گاز خانگیران و معاونت فنی و توسعه شرکت آب و فاضلاب مشهد و نمایندگانی از سازمان حفاظت محیط زیست حضور داشتند، مهندس مزروعی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی استفاده از ظرفیت های استان را جهت تأمین مواد مغذی خاک ضروری دانست و ضمن تشریح مشکلات موجود در خاک های مزارع و باغات و لزوم تأمین سلامت مواد غذایی خاطرنشان کرد در یک نگاه ملی استفاده از توان علمی بخش تحقیقات خاک و آب سازمان جهاد کشاورزی و بخش های مرتبط در سازمان زمین شناسی استان همچنین بهره برداری از قدرت تولیدی مجموعه های گاز خانگیران و مدیریت پسماند و ظرفیت تصفیه خانه های شرکت آب و فاضلاب که میلیاردها ریال برای آن ها سرمایه‌گذاری شده است می‌توان در خصوص موارد مورد نیاز خاک مزارع و باغات کمک های ارزشمندی را به کشاورزان کرد که با مشکلات فراوانی مواجه‌اند.
در این جلسه مهندس رکنی معاون اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق از توان بالای کارشناسی اداره کل منطقه شمال شرق در مباحث تحقیقاتی و استفاده از منابع معدنی جهت اصلاح خاک‌های کشاورزی گفت که در همین زمینه و علی‌رغم عدم وجود ساختار سازمانی در موضوع مورد نظر و در راستای اهداف ملی و ابراز علاقمندی سازمان جهاد کشاورزی در استان و با توجه به اینکه خاک های مستعد کشاورزی دشت از واحدهای سنگی بالادست تأمین می‌شوند و کارشناسان ما تخصص لازم را در این مباحث دارند که به دستور دکتر طاهری مدیرکل محترم کارگروهی متشکل از کارشناسان مستعد و علاقمند به موضوع غنی‌سازی خاک در ذیل کارگروه مطالعات کاربردی و طرح‌های نوآورانه علوم زمین مطالعات ارزشمندی در این خصوص انجام داده اند که مهندس پرورش به عنوان دبیر کارگروه مذکور به ذکر جزئیات آن خواهند پرداخت.
مهندس پرورش نیز اظهار داشت بر اساس سند زمین‌شناسی کشاورزی که در کارگروه مذکور تهیه گردیده مطالعاتی روی پسماندهای صنایع تبدیل مواد معدنی انجام شد و کاربرد تک تک مواد معدنی غیر فلزی مانند بنتونیت، زئولیت و گوگرد در بحث کشاورزی مورد بررسی قرار گرفته و بروشورهایی در همین زمینه تهیه شده است که می‌تواند مورد استفاده دستگاه‌ها و شرکت‌های مجری قرار گیرد. در پایان جلسه مقرر شد نمایندگان فنی سازمان‌ها و شرکت‌های مرتبط با هماهنگی و مسئولیت بخش تحقیقات خاک و آب سازمان در جلسات مشترک، راهکارهای اجرایی را ارائه و پیگیری نمایند.
 
 
   
برگزاری دومین همایش یک روزه زمین لرزه و مخاطرات طبیعی و ایمنی مدارس در شهرستان تربت جام با حضور کارشناسان اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق 
توسط: جعفر رکنی 23/9/96
به گزارش اداره ارتباطات و اطلاع رسانی اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق دومین همایش زمین لرزه، مخاطرات طبیعی و ایمنی مدارس در تربت جام که به همت مدیریت آموزش و پرورش شهرستان تربت جام در روز پنجشنبه 23/9/96 با حضور تعدادی از مسئولان و کارشناسان گروه های آموزشی مرتبط از تعدادی از ادارات آموزش و پرورش شهرستان های مجاور و گروه های دانش‌آموزی برگزار گردید، رکنی معاون اداره کل و شریفی رئیس اداره مخاطرات زمین شناختی حضور داشتند.
در این مراسم پس از خوش‌آمدگویی دکتر بهرام‌پور مدیر آموزش و پرورش شهرستان تربت‌جام و سخنرانی حجت الاسلام طاهری امام جمعه شهرستان، سخنرانی های تخصصی با موضوع زمین‌لرزه و مخاطرات طبیعی توسط دکتر حسینی رئیس پژوهشگاه زمین لرزه‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد و مهندس شریفی رئیس اداره مخاطرات زمین شناختی این اداره کل و همچنین دکتر خندان و دکتر بخشی‌زاده از اعضای هیئت علمی دانشگاه های بجنورد و رئیس اداره آموزش و پژوهش جمعیت  هلال احمر خراسان رضوی ارائه گردید. در پایان این مراسم از شرکت کنندگان و مدعوین این مراسم تقدیر شد و برنامه پایانی این مراسم بازدید از آرامگاه عارف نامدار قرن چهارم و پنجم هجری شیخ احمد جامی در تربت‌جام بود که با استقبال مدعوین این همایش روبرو گردید.
روابط عمومی این اداره کل از زحمات کلیه دست اندرکاران این همایش خصوصاً دکتر بهرام پور، دکتر احمدی و مهندس بزمی تشکر می نماید.
 
   
بزرگداشت روز جهانی GIS در دانشگاه فردوسی برگزار شد
توسط: جعفر رکنی 25/9/96
به گزارش واحد ارتباطات و اطلاع رسانی اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق بزرگداشت روز جهانیGIS  برای دومین بار در شمال شرق کشور و با میزبانی گروه جغرافیای دانشگاه فردوسی مشهد در روز شنبه 25/9/96 با حمایت اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق و تعدادی از دستگاه های اجرایی مرتبط استان برگزار شد.
در این مراسم سخنرانان به بیان کاربردهای GIS و نقش آن در افزایش راندمان فنی و اجرایی پرداختند و ضمن ارائه توانمندی های خود خواستار تعامل بیشتر در خصوص به اشتراک گذاشتن اطلاعات تولید شده و جلوگیری از موازی کاری شدند.
دکتر طاهری مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق نیز به عنوان مهمان ویژه در مراسم مذکور حاضر شد و از غرفه های توانمندی های دستگاه های اجرایی و شرکت های خصوصی در زمینه GIS بازدید کرد. اداره ژئوماتیکس اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق نیز با حضور در غرفه مخصوص و ارائه کارهای انجام شده و توانمندی‌ها و قابلیت های پهباد اداره کل را به نمایش گذاشت. در پایان این مراسم و پس از ارائه پنل تخصصی با صاحب‌نظران کیک ویژه بزرگداشت روز جهانی GIS  برش زده شد.
 
   
آغاز برداشت های صحرایی نقشه یکپارچه گسل‌های استان خراسان شمالی
توسط: حسنعلی حسین زاده
نقشه یکپارچه گسل‌های استان خراسان شمالی با پیگیری‌های نمایندگی اداره کل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق و همکاری کارشناسان آن اداره کل در دست تهیه می‌باشد.
به گزارش اداره ارتباطات و اطلاع رسانی اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق، مهندس حسین زاده سرپرست دفتر نمایندگی بجنورد با اعلام این خبر افزود این پروژه در دو مرحله برداشت های صحرایی 20% پیشرفت فیزیکی داشته است.
 
 
پیام ها:

loader
آخرین اخبار
لینک های تصویری