پاییز در آیینه خبر

1397/10/23 تعداد بازدید: 2359
print

برگزاری موفق دو پیش رویداد استارتاپی در پاییز 97

دومین کارگاه آموزشی رویداد استارتاپی علوم زمین به عنوان دومین پیش رویداد استارتاپی در محل سالن اجتماعات دانشگاه پیام نور مشهد با حضور جمع کثیری از دانشجویان و دانش آموختگان رشته‌های علوم‌زمین، اساتید دانشگاه‌های مشهد و شرکت‌های معدنی، هم‌چنین تیم‌های صاحب ایده در حوزه علوم زمین به همت اداره کل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق و گروه زمین‌شناسی دانشگاه پیام نور مشهد  در تاریخ 11 مهرماه 97 برگزار شد.
با نزدیک‌شدن به برگزاری بزرگ‌ترین رویداد استارتاپی علوم زمین کشور در مشهد، سومین پیش رویداد استارتاپی با هدف آشنایی بیشتر صاحبان ایده، سرمایه گذاران و سایر علاقمندان به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد در تاریخ ششم آبان ماه، برگزار گردید.
به گزارش اداره ارتباطات و اطلاع رسانی اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق، خانم مهندس پرورش، مسئول هماهنگی و پیگیری رویداد بزرگ استارتاپی علوم زمین، از برگزاری موفقیت‌آمیز پیش رویدادها که در قالب سه کارگاه آموزشی در دانشگاه‌های فردوسی مشهد، پیام نور مشهد و دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار گردید، خبر داد.
دکتر طاهری، مدیر کل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق، نیز در پیش رویداد سوم ضمن تشکر از همکاری‌های دانشگاه فردوسی، دانشگاه پیام‌نور و دانشگاه آزاد اسلامی این تعامل و همکاری را برای آمادگی ورود فارغ التحصیلان رشته‌های علوم‌زمین به بازار کار بسیار با اهمیت دانست. وی به استقبال جوانان فارغ التحصیل اشاره کرد و اظهار داشت: "ما پیگیری و دغدغه اشتغال برای افراد مستعد و جویای کار را وظیفه انسانی خود می‌دانیم و در همین راستا سعی می‌کنیم ضمن توجه به دغدغه جوانان شرایط لازم جهت اشتغال آنان را با برگزاری چنین رویدادی فراهم آوریم."
در این دو کارگاه، سخنرانان و اساتید مدعو در محورهای تعیین شده، به ارائه راهکارها و شناسایی فرصت‌ها، کشف چالش‌ها و نیز آمادهسازی فضای مناسب فکری برای برگزاری رویداد استارتاپی علوم‌زمین در بین جوانان و فارغ التحصیلان پرداختند.

 

بازدید معاون هماهنگی امور اقتصادی و منابع انسانی استانداری خراسان رضوی از فعالیت‌های فنی و اجرایی

اداره کل منطقه شمال شرق

مهندس میرزایی، معاون محترم هماهنگی امور اقتصادی و منابع انسانی استانداری خراسان رضوی و هیئت همراه، روز دوشنبه 97/7/23 از فعالیت‌های اداره کل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال‌شرق و پروژه پارک موزه علوم زمین بازدید و در جلسه مشترکی با دکتر طاهری، مدیر کل و معاونین، مباحث مختلف علوم زمین در منطقه شمال شرق مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش اداره ارتباطات و اطلاع رسانی، در این جلسه روند برگزاری رویداد بزرگ استارتاپی علوم زمین که در آبان ماه سال جاری در این اداره کل برگزار می‌شود را مورد بررسی قرار دادند. هم‌چنین فعالیت‌های اکتشافی و زمین‌شناسی سال‌های اخیر و توانمندی‌های این اداره کل مورد توجه مهندس میرزایی و همراهان قرار گرفت.
مدیر کل منطقه شمال شرق در جلسه یاد شده ضمن تشریح فعالیت‌های فنی کارشناسان سازمان زمین‌شناسی، خواستار توجه مسئولان استانی به حفظ مستندات علوم‌زمین و حمایت از مرکز جامع مستندات علوم زمین، هم‌چنین مرکز نوآوری‌های علوم زمین در منطقه شمال شرق کشور گردید.
در ادامه این جلسه مهندس میرزایی بازدید به عمل آمده و کار ارزنده در تکمیل پروژه پارک موزه علوم زمین را بسیار حائز اهمیت دانست و بر حمایت معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری از رویداد استارتاپی علوم زمین در این اداره کل تأکید کرد.
شایان ذکر است ایشان در زمان انتشار این شماره‌ی فصلنامه، سرپرست استانداری خراسان رضوی بوده‌اند.

 

آغاز مرحله دوم اکتشاف به روش ژئوفیزیک هوایی در خراسان شمالی

در راستای مصوبات سفر مقام معظم رهبری، مرحله دوم عملیات اکتشافی ژئوفیزیک هوایی، دوشنبه 97/7/23 در استان خراسان شمالی آغاز شد. در مرحله نخست عملیات اکتشافی ژئوفیزیک هوایی، بیش از 18000 کیلومتر خطی عملیات اکتشافی ژئوفیزیک هوایی و حدود 700 متر حفاری مغزه‌گیری و سایر عملیات اکتشافات زمینی انجام گردیده است. پیش‌بینی می‌شود در این مرحله تا 34000 کیلومتر خطی پرواز با بالگرد به روش ژئوفیزیک هوایی انجام شود.
مهندس حسین‌زاده، سرپرست دفتر نمایندگی خراسان شمالی از پشتیبانی فنی و اجرایی اکیپ ژئوفیزیک هوایی توسط اداره کل منطقه شمال شرق و نمایندگی خراسان شمالی خبر داد.

 

همکاری اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق و دفتر همکاری‌های علمی و امور نخبگان منطقه شمال شرق

جلسه مشترک دفتر همکاری‌های علمی و امور نخبگان شهید فهمیده شمال شرق کشور، از واحدهای زیر مجموعه مؤسسه تحقیقاتی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق برگزار شد.
به گزارش اداره ارتباطات و اطلاع رسانی اداره کل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق، مهندس زارع، رئیس دفتر همکاری‌های علمی و امور نخبگان شمال شرق کشور و هیئت همراه با حضور در اداره کل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق ضمن آگاهی از توانمندی‌ها و تجهیزات فنی این اداره کل در جلسه مشترکی با حضور دکتر طاهری و معاونین اجرایی و اکتشاف و اداره حراست این اداره کل ظرفیت‌های دفتر پژوهشی شمال شرق کشور وابسته به موسسه تحقیقاتی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح را تشریح نمود.
در این جلسه ضمن استماع نظرات و پیشنهادات حاضرین در جلسه زمینه‌های مشترک همکاری مخصوصاً در ساخت تجهیزات ژئوفیزیکی و حمل تجهیزات با پهباد مورد توجه مهندس زارع قرار گرفت و مقرر شد ارتباطات لازم انجام و زمینه‌های همکاری بیشتر مخصوصاً در اکتشاف نوار مرزی شرق کشور مورد توجه ویژه قرار گیرد.

 

 


 

افزایش همکاری سازمان آب منطقه‌ای خراسان رضوی و سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور

در زمینه منابع آب کارستی ارتفاعات هزار مسجد (97/7/24)

در جلسه مشترک مدیران و کارشناسان سازمان آب منطقه‌ای خراسان رضوی و مجری فنی پروژه‌های آب کارستی در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور در زمینه‌های همکاری بیشتر درخصوص منابع آب کارستی در منطقه شمال شرق کشور مورد بررسی و تفاهم قرار گرفت.
به گزارش اداره ارتباطات و اطلاع رسانی اداره کل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق، دکتر طاهری، مدیر کل منطقه شمال شرق، سوابق مطالعاتی سازمان زمین شناسی کشور در زمینه منابع آب سازندهای سخت را در جلسه مشترک مدیران و کارشناسان شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی با مجری فنی پروژه آب‌های کارستی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور مطرح و خواستار همکاری‌های بیشتر در راستای هم‌افزایی و نتایج موثر در این زمینه شد.
در این جلسه مهندس نجفی و مهندس شجاعی از شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی به فعالیت‌های ویژه شرکت آب منطقه‌ای در زمینه مطالعات منابع آب و به‌خصوص تشکیل کارگروه ویژه منابع آب سازندهای سخت در این شرکت آب منطقه‌ای پرداختند و آمادگی شرکت را جهت تبادل اطلاعات اعلام کردند.
هم‌چنین دکتر مرسلی، مجری فنی پروژه آب‌های کارستی سازمان، با ذکر روند همکاری‌های فی مابین در سطح وزارتین نیرو و صنعت، معدن و تجارت و به‌ویژه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور ضمن تشکر از همکاری‌های فنی و پشتیبانی اداره کل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق، خصوصاً دکتر طاهری و کارشناسان مرتبط که اشراف کامل به سازندهای زمین‌شناسی منطقه مورد نظر دارند، هرگونه اظهار نظر در خصوص ظرفیت‌های منابع آب کارستی را منوط به توافق شرکت آب منطقه‌ای و سازمان زمین شناسی دانست که مورد استقبال دو طرف قرار گرفت.
در ادامه حضور نماینده اداره کل منطقه شمال شرق در جلسات مرتبط کارگروه سازندهای سخت نیز مورد توافق قرار گرفت. در این جلسه هم‌چنین بر تشکیل جلسات مشارکت جهت هماهنگی‌های بیشتر تاکید شد.

 

آغاز پایش فرونشست زمین در پنج دشت خراسان رضوی (97/8/2)

معاون اجرایی اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی شمال شرق گفت: پایش فرونشست زمین در پنج دشت بحرانی استان خراسان رضوی توسط کارشناسان و مهندسان این اداره کل آغاز شده است.
جعفر رکنی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا علت فرونشست زمین در دشت‌ها را استخراج بی‌رویه آب‌های زیرزمینی بیان کرد: پایش با هدف شناسایی مناطق دارای فرونشست و تعیین نرخ سالیانه آن در دشت‌های مشهد، نیشابور، خواف، جوین و بردسکن از محل اعتبارات ملی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور در حال انجام است.
وی ادامه داد: تاکنون بررسی و برداشت‌های صحرایی در دشت‌های مشهد، نیشابور، جوین، خواف و بردسکن توسط مجریان طرح پایش به اتمام رسیده و مناطق دارای عوارض سطحی ناشی از نشست زمین شامل گسیختگی سطحی و فروچاله‌‌های موضعی شناسایی و اطلاع رسانی شده‌اند. هم اینک پایش میزان فرونشست به همراه پهنه‌بندی خطر نشست با در نظرگرفتن سایر شاخصه‌های مؤثر در حال انجام است که به زودی نتایج آن در اختیار مراجع تصمیم‌گیر استانی قرار خواهد گرفت.
طبق بررسی‌ها اثرات فرونشست زمین در اشکال مختلفی مانند شکاف در زمین‌های کشاورزی، ترک خوردگی سازه‌های دائمی و جاده‌‌ها، کج ‌شدگی خانه‌ها و ساختمان‌ها و فرورفتن آن‌ها، تغییر در مسیر کانال‌های رودخانه‌ای و سامانه‌های تخلیه جریان و گسترش سیلاب‌ها ظاهر می‌شود. هم‌چنین فرونشست زمین کیفیت محیط و زندگی را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد. فرونشست زمین در بیشتر دشت‌های ایران در حال رخ دادن است و اثرات محیطی و مورفولوژیکی متفاوتی را در این آن‌ها رقم زده که پرداختن به آن و بررسی‌های علمی در این زمینه مورد نیاز است.
استان خراسان رضوی با جمعیت شش میلیون و 400 هزار نفری، 118 هزار و 851 کیلومترمربع معادل11 میلیون و 740 هزار و 659 هکتار وسعت دارد. 34 دشت از مجموع 37 دشت آبی این استان در وضعیت ممنوعه و بحرانی قرار دارند.
منبع خبر: ایرنا

 

برگزاری سومین همایش بزرگداشت روز جهانی GIS در شرق کشور در دانشگاه فردوسی مشهد

به همت گروه جغرافیای دانشگاه فردوسی مشهد در روز ۲۲ آبان ماه، سومین بزرگداشت روز جهانی GIS  در تالار شریعتی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
مهندس رکنی، معاون اجرایی اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق و عضو هیئت اجرایی این همایش از حمایت تعدادی از دستگاه‌های اجرایی و مراکز علمی استان، مخصوصاً اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق خبر داد.
در همایش روز بزرگداشت GIS دکتر طاهری، مدیر کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق، ضمن تشکر از برگزارکنندگان، خصوصاً دکتر مینایی، دبیر این همایش، در خصوص فعالیت‌های فنی این اداره کل، مواردی مطرح نمود و از آمادگی این اداره کل در راستای تبادل اطلاعات تولید شده با سایر سازمان‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی، اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی خبر داد.
در ادامه همایش مهندس رکنی، معاون اجرایی اداره کل، توضیحات مختصری درباره بزرگ‌ترین رویداد استارتاپی علوم زمین که در روزهای ۲۲ لغایت ۲۵ آبان‌ماه در اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق برگزار می‌شود، برای شرکت کنندگان این همایش ارائه نمود.
دکتر جیانلوکا نورینی از مرکز تحقیقات ملی ایتالیا، سخنرانی خود را در خصوص اهمیت GIS در تولید و مدیریت داده‌های ژئوشیمیایی و زمین‌شناسی هم‌چنین نقشه‌های ژئومورفولوژی مطرح، ارائه نمود.
از این اداره کل به عنوان سازمان پیش‌رو در همکاری با دانشجویان و محققان تقدیر شد و خانم دکتر احمدی‌روحانی، این لوح تقدیر را دریافت نمود. نمایشگاه فعالیت‌های دستگاه‌های اجرایی و برگزاری کارگاه تهیه اتوماتیک نقشه‌های ژئومورفولوژی با همکاری مرکز تحقیقات ملی استرالیا از برنامه‌های جنبی این همایش بوده است.

 

مبادله تفاهم نامه همکاری های علمی، فنی و اجرایی با شهرداری مشهد (97/8/24)

به گزارش واحد ارتباطات و اطلاع رسانی اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق، مهندس رکنی معاون اجرایی این اداره کل ضمن اعلام مبادله این تفاهم‌نامه اظهار داشت به دنبال جلسات مشترک کارشناسان این اداره کل با مرکز نوآوری‌های شهرداری مشهد و اعلام تمایل هر دو طرف مبنی بر گسترش همکاری‌ها و تبادل اطلاعات لازم در راستای زیرساخت‌های توسعه شهری، موافقت‌نامه‌های اولیه به عمل آمد و همزمان با مراسم افتتاحیه استارت آپ علوم زمین در اداره کل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق و در حضور دکتر قادری‌فر رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری به امضاء دکتر طاهری مدیرکل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق و مهندس آل شیخ معاون برنامه‌ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری مشهد رسید.
دکتر طاهری با توجه به انجام پروژه ریزپهنه‌بندی لرزه‌ای مشهد توسط این اداره کل، هم‌چنین بارگذاری داده‌ها به صورت پایگاه داده و در بستر اینترنت اظهار امیدواری کرد با توجه به ساخت و سازهای متعددی که در مشهد انجام می‌شود و روند رو به گسترش شهر؛ استفاده از این داده‌ها در راستای مدیریت پهنه ساخت و سازها و الگوی مقاوم‌سازی سازه‌ها مؤثر باشد.
مهندس آل شیخ نیز با اظهار خشنودی از وجود این مرکز علمی حمایت از طرح‌های نوآورانه علوم‌زمین در راستای تقویت زیرساخت‌های توسعه شهری را راهبرد شهرداری مشهد در این حوزه دانست و بر فراهم‌کردن امکان بازدید علمی محققین و متخصصان دو طرف در راستای هم‌افزایی بیشتر تأکید کرد.


 

در سال های اخیر توسعه اقتصادی استان بیشتر مبتنی بر قابلیت های بخش معدن بوده است (97/8/25)

در جلسه اختتامیه رویداد بزرگ استارتاپی علوم زمین، خانم مهندس علیرضایی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت، توسعه استان مبتنی بر قابلیت‌های بخش معدن و استفاده از ایده‌های نو در این بخش را رویکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت دانست.
به گزارش واحد ارتباطات و اطلاع رسانی اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق در جلسه اختتامیه رویداد بزرگ استارتاپی علوم زمین، خانم مهندس علیرضایی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان رضوی با ارائه سخنرانی و تشکر از برگزارکنندگان این رویداد خصوصاً دکتر طاهری و تیم کارکنان فعال این اداره کل ضمن اظهار خوشحالی از جامعه جوان و مستعد از آ‌ن‌ها خواست در شرایط کنونی با تشکیل تیم کاری معضلات حوزه معدن و اکتشاف معادن را شناسایی کنند و راه حل‌های مناسب ارائه نمایند.
وی تأکید کرد در سال‌های اخیر توسعه اقتصادی استان بیشتر مبتنی بر قابلیت‌های بخش معدن بوده است و هم‌چنین اظهار داشت مسائل زیست محیطی و باطله‌های معادن فعال، مشکل اساسی ما در بهره‌برداری از معدن است که جوانان بایستی به فکر راه چاره باشند.

 

جلسه هماهنگی مطالعات منابع آب کارستی در منطقه شمال شرق کشور (97/9/19)

هفتمین جلسه کارگروه مطالعات آب کارستی در خراسان رضوی با حضور کارشناسان شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی، دفتر مطالعات پایه منابع آب ایران و سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در محل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی برگزار شد.
به گزارش اداره ارتباطات و اطلاع رسانی اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق در این جلسه کارشناسان سازمان زمین شناسی نتایج مطالعات خود را در دو بخش شناسایی و پهنه‌بندی مناطق با پتانسیل کارستی و بیلان را ارائه و بحث و بررسی کارشناسی پیرامون آن‌ها انجام دادند.
مهندس شریفی رئیس اداره مخاطرات زمین‌شناسی این اداره کل و عضو این کارگروه اظهار داشت به منظور کنترل زمینی نتایج گزارش‌های سازمان طی دو روز در دو محور مشهد- سرخس و قوچان- درگز بازدید صحرایی مشترک انجام و وضعیت ساختاری و زمین‌شناسی منطقه تشریح گردید.
هم‌چنین دکتر شهبازی مدیرکل دفتر مخاطرات زمین‌شناسی، زیست‌محیطی و مهندسی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور و دکتر مرسلی مشاور محترم رئیس سازمان در امور آب‌های کارستی در جلسه مشترکی در محل اداره کل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق نتایج بازدیدهای صحرایی و ادامه کار مطالعات آب‌های کارستی را بررسی و سایر موارد در خصوص زمین‌شناسی مهندسی و مخاطرات منطقه شمال شرق را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
هم‌چنین دکتر شهبازی از پروژه پارک موزه علوم زمین و آزمایشگاه زمین‌شناسی مهندسی این اداره کل که به تازگی راه‌اندازی شده، بازدید کرد و قول همکاری در خصوص تأمین کمبود تجهیزات این ازمایشگاه تا پایان سال جاری از منابع سازمان مرکزی و تجهیزات خریداری شده در آن سازمان را داد.

 

پیام ها:

loader
لینک های تصویری