به گزارش روابط عمومی اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق، مهندس نادری تهیه کننده و مجری فنی نقشه گسل های فعال خراسان رضوی اظهار نمود: شهر مشهد در دشتی پوشیده از نهشتههای آبرفتی کواترنری بین ارتفاعات هزار مسجد و بینالود قرار گرفته است. پوشش آبرفتی در این دشت سبب شده که تشخیص گسل ها بدون مطالعات تکمیلی، دشوار باشد.
وی در ادامه اظهار داشت: شکستگیهای پوسته جامد زمین که در راستای آنها جابجایی نسبی روی میدهد گسله نامیده میشوند. ایران در کمربند فعال لرزه خیزی قرار دارد. از آنجائیکه در مناطق لرزه خیز همواره رابطهای بین گسلهای فعال منطقه و زمینلرزههای آن وجود دارد، مطالعه گسلهای فعال میتواند پایهای برای بررسیهای لرزه زمین ساختی و پهنه بندی خطر زمین لرزه باشد. شناخت دقیق و کامل گسلهای فعال، گام نخست در راه مطالعات لرزه زمینساخت، خطر گسلش و برآورد خطر زمین لرزه میباشد.
مهندس نادری با اشاره به اینکه شهر مشهد از نظر لرزه خیزی در زمره مناطق فعال می باشد اشاره داشت که: با توجه به نقشه لرزه زمینساخت ایران و زمین لرزههای روی داده، میتوان دریافت که ناحیه شهر مشهد از نظر لرزهخیزی در زمره مناطق فعال میباشد و با توجه به موارد فوق، گسلهای فعال اطراف شهر مشهد( راستای شمال باختر- جنوب خاور) که تاکنون شناخته شده و اطلاعات مستند از آنها در دست است عبارتند از گسل کشف رود، گسل توس، گسله جنوب مشهد - چناران و پهنه گسلی سنگ بست - شاندیز.