خورشید مشرق 20، در عرصه های توفیق

1398/04/14 تعداد بازدید: 1718
print
خورشید مشرق 20، در عرصه های توفیق

بی‌گمان همه انسان‌ها به فراخور شکوفا نمودن استعدادهای خدادادی عرصه‌های متنوع و گوناگونی از توفیق را تجربه نموده‌اند که می‌تواند به عنوان الگویی برای دیگران مطرح باشد. "عرصه‌های توفیق" فرصتی برای شناخت دلایل موفقیت و نه الزاماً انسان‌های موفق است تا با تبیین هر چه بهتر این دلایل، زمینه برای استفاده دیگران فراهم شود.

در این رابطه فصلنامه خورشید مشرق مرکز مشهد در هر شماره به بررسی موفقیت‌های یک یا چند تن از همکاران خود می‌پردازد.

دکتر ناصر نعیمی قصابیان


ناصر نعیمی قصابیان، متولد ۱۳۵۰ در مشهد است. وی پس از گذراندن تحصیلات متوسطه در دبیرستان فردوسی مشهد در سال ۱۳۷۳ لیسانس خود را در رشته ی زمین شناسی با درجه ی ممتاز از دانشگاه بیرجند اخذ و در سال ۱۳۷۷ به عنوان اولین فارغ‌التحصیل پژوهشکده ی علوم زمین، موفق به دریافت درجه¬ی فوق لیسانس تکتونیک با درجه ی ممتاز شد. وی بلافاصله پس از دریافت فوق لیسانس خود، در سال ۱۳۷۷ به پیشنهاد خانم مهندس سیمین مهدیزاده رئیس وقت دورسنجی، در گروه دورسنجی سازمان زمین شناسی مشغول به کار شد. ایشان در کنار دیگر فعالیت ها در گروه دورسنجی به عنوان نماینده ی این گروه و به عنوان کارشناس مسئول تکتونیک به شناسایی گسل ها و دیگر عناصر ساختاری بر اساس تصاویر ماهواره ای در طرح سراسری اکتشافات مواد معدنی در کمربند ارومیه- دختر زیر نظر پروفسور حسنی پاک به فعالیت خود ادامه داد. آقای نعیمی در سال ۱۳۸۰ به بیرجند منتقل شد و در آن‌جا مدتی رئیس دفتر بیرجند در طرح اکتشافات مواد معدنی جنوب خراسان (طرح مصوب مقام معظم رهبری)، پی گیری امور مربوط به این طرح را برعهده داشت. وی در سال ۱۳۸۴ پس از اتمام طرح به مرکز مشهد منتقل شد و در ابتدا در گروه دورسنجی به فعالیت های خود در زمینه ی پردازش وتهیه ی نقشه ی یکپارچه ی ماهواره ای استان های خراسان رضوی، جنوبی و شمالی، تهیه نقشه ی گسل های استان خراسان بر اساس تصاویر ماهواره ای و نیز همکاری در پروژه طرح اکتشافات سراسری مواد معدنی و مطالعات سیستماتیک دورسنجی در جنوب خراسان ادامه داد و در سال ۱۳۸۶ با شروع طرح تهیه ی نقشه های زمین شناسی در مقیاس ۱:۲۵،۰۰۰ به بخش زمین شناسی منتقل شد و تاکنون در کنار سایر فعالیت های مربوط به گروه مخاطرات مرکز به تهیه ی نقشه های زمین-شناسی در این بخش مشغول است.
وی که علاقه ی وافری به ادامه تحصیل داشت، در سال ۱۳۹۵، رساله ی دکتری خود را با عنوان الگوی دگرریختی برخوردی حاصل از برهم کنش ساختارهای متقاطع در شمال پهنه ی لوت با رتبه عالی به پایان رساند و موفق به دریافت درجه ی دکتری خود با درجه ی ممتاز از دانشگاه بیرجند در گرایش تکتونیک فعال و لرزه زمین ساخت شد. 
از مهم ترین فعالیت های علمی- پژوهشی وی می توان: 
همکاری در طرح فرونشست دشت های خراسان رضوی (مشهد، نیشابور، جوین، بردسکن، خواف، کاشمر)، مجری طرح پژوهشی بررسی دیرینه - لرزه شناسی در شمال لوت و اطراف گسل درونه، همکاری در برداشت‌های صحرایی با دانشگاه آکسفورد در زمینه تغییرات اقلیم (طرح مشترک سازمان با دانشگاه آکسفورد)، همراهی با پروژه ژئودینامیک و لرزه ای پوسته ی ساختاری شمال خاور و خاور کشور پروژه ی مشترک بین چین و سازمان زمین‌شناسی کشور (در دست اقدام)، همراهی در عملیات صحرایی بررسی ساختاری در ناحیه آق‌دربند زیر نظر پروفسور Andrea Zanchi از دانشگاه میلانو ایتالیا، همکاری در پروژه طرح اکتشافات سراسری مواد معدنی در کمربند آتشفشانی ارومیه ـ دختر (شامل 12 برگه 1:100000) زیر نظر پروفسورحسنی پاک، همراهی موردی در بررسی ساختاری در ناحیه کپه‌داغ، درونه، فردوس  زیر نظر پروفسور james Jackson و دکتر Richard Walker از دانشگاه کمبریج انگلستان، همکاری در پروژه طرح اکتشافات سراسری مواد معدنی جنوب خراسان و مطالعات سیستماتیک دورسنجی در جنوب بیرجند  (شامل 7 برگه 1:100000)، همکاری در پروژه علمی- پژوهشی زمین ساخت و لرزه زمین ساخت ایالت ساختاری طبس، کپه داغ و بینالود زیرنظر دکتر قاسمی و دکتر سعیدی، بررسی خطر ریسک زلزله در کاشمر و بردسکن، تهیه نقشه خطر ریسک زلزله در استان‌های خراسان رضوی، شمالی وجنوبی، همکاری در پروژه ی تعیین پتانسیل مواد هیدروکربوری در سازند مبارک زیر نظر دکتر فریدون سحابی، مشاوره ی چندین پایان‌نامه فوق لیسانس و داوری مقالات در همایش‌های داخلی و بین‌المللی را نام برد.
مهم ترین فعالیت ها و دستاورد های وی عبارتند از: 
- ارائه و چاپ بیش از ۴۰ مقاله ی علمی - پژوهشی، ISI و همایشی، تهیه ی عکس- نقشه ی ماهواره ای  یکپارچه و نیز عکس- نقشه ی ماهواره ای گسل های استان های خراسان رضوی، جنوبی و شمالی، تهیه ی بیش از ۵۰ گزارش علمی ـ پژوهشی و عکس- نقشه ی ماهواره ای سازمان در زمینه ی زمین لغزش، زمین لرزه، دورسنجی، تهیه ی نقشه های زمین‌شناسی 1:100000 غرب شکسته آبشاله ی II و ابریشم رود، همکاری و مشاوره در تهیه ی نقشه های زمین شناسی ۱:۲۵۰۰۰، طرقبه. بوژمهران، لارهنگ و پردازش تصاویر ماهواره‌ای نقشه‌های زمین شناسی ۱:۲۵۰۰۰ خرو، قدمگاه، مشهد۴، مشهد ۵
- تهیه ی نقشه زمین‌شناسی ۱:۲۵،۰۰۰ شاندیز، گرینه، بالاجوی، درونه، اسفشاد قائن و چاه‌گز 
- کسب عنوان نقشه ی برتر سازمان در سال‌های ۱۳۸۹ (نقشه¬ی ۱:۲۵۰۰۰ بالاجوی بردسکن) و ۱۳۹۴ (نقشه ی ۱:۲۵۰۰۰ درونه) و دریافت لوح تقدیر از معاون وزیر و رئیس سازمان زمین شناسی وقت جناب مهندس کره ای
- دریافت بیش از ۱۲ لوح تقدیر از معاون وزیر و رئیس سازمان زمین شناسی وقت جناب مهندس کره ای و دریافت ۳ لوح تقدیر از مدیرکل سازمان زمین شناسی مرکز مشهد 
- آشنایی کامل با کلیه ی نرم افزارهای تخصصی تکتونیک، دورسنجی، GIS ، پترولوژی
مسئولیت های وی عبارتند از: 
کارشناس مسئول تهیه نقشه‌های زمین‌شناسی با مقیاس 1:25000از سال 1385 تاکنون، کارشناس مسئول تکتونیک در گروه دورسنجی تهران، نماینده سازمان در کمیته حوادث غیرمترقبه استان تا سال ۱۳۸۶، نماینده سازمان در طرح تدوین کتاب جغرافیای استان خراسان رضوی در سال ۱۳۸۷، نماینده سازمان در کمیته دورسنجی ورقه‌های 1:25000 زمین‌شناسی تا سال ۱۳۸۸، مسئول دفتر بیرجند. 
دکتر نعیمی از نظر همکارانش فردی سخت‌کوش و علاقمند به مباحث تخصصی رشته خود است و همیشه سعی در ارتقاء سطح علمی خود دارد.

خورشید مشرق برای این همکار عزیز آرزوی موفقیت در تمامی مراحل زندگی را دارد.

نعیمه کیمیایی
 


نعیمه کیمیایی متولد 31 شهریور 1351 در مشهد است. وی پس از اتمام دوره کارشناسی، در اردیبهشت سال 1377 با گذراندن یک دوره کارآموزی تحت نظارت وآموزش مرحوم آقای مهندس پورلطیفی در اداره کل زمین‌شناسی منطقه شمال‌شرق، مشغول به کار شد. همکاری وی در اداره ژئوماتیکس و واحد GIS به تدریج گسترش یافت. وی در طول زمان اشتغال خود، پیوسته و آرام به آموختن نرم افزارهای تخصصی پرداخت و با پشتکار موفق شد کار با نرم افزارهای  Caris، Auto Cad، R2V، Arc View ،ArcGIS و ENVI را فرا بگیرد و در پروژههای محوله به کار گیرد. 

وی در دوران کاری خود فعالیت‌های مختلفی در واحد GIS داشته که مهمترین آن عبارتند از: 
کارتوگرافی نقشههای رقومی زمین‌شناسی در مقیاس های  1:250.000،1:100.000 و 1:25000 برای حدود  100 نقشه
همکاری در تهیه نقشه‌های یکپارچه استان‌های خراسان
همکاری در تهیه نقشه‌های موضوعی استان
تهیه و آماده‌سازی نقشه‌های رقومی زمین‌شناسی و ژئوشیمی و توپوگرافی 
همکاری در پروژه آماده‌سازی نقشه‌ها در فرمت GDMS
همکاری در پروژه تهیه نقشه زمین‌شناسی عسلویه و خط لوله گاز خراسان و نقشه‌های موضوعی یکپارچه در استان‌های خراسان
همکار مسئول پروژه رقومی‌سازی و یکپارچه سازی داده‌های نقشه‌های ژئوشیمی پهنه تربت‌حیدریه - بردسکن (431 برگه برای 30 عنصر)
همکاری با پروژه تهیه نقشه ژئوسایت‌های استان خراسان رضوی

با شتاب گرفتن فرآیند توسعه در مرکز مشهد، ضرروت مستند کردن مطالعات همکاران در بخش‌های مختلف آشکار شد و با تشکیل واحد IT (در سال 1384) خانم کیمیایی علاوه بر فعالیت‌های واحد GIS، در بخش آرشیو اطلاعات IT نیز آغاز به همکاری نمود که این همکاری همچنان ادامه دارد.
از دیگر مسئولیت‌های ایشان، مسئولیت راهبری پلات و تهیه پلات‌های ارجاعی از سوی کارشناسان این اداره کل است. تهیه انواع پلات‌های کنترلی تهیه نقشه، تصاویر ماهواره‌ای، تابلوها، مطالب علمی هر بخش، پوسترها و... به عهده‌ی خانم کیمیایی است و سال‌ها است وی این کار را با دقت نظر انجام می‌دهد و مواقعی که حجم کار بسیار زیاد است، با آرامش و زمان‌بندی مناسب،‌ همه کارها را به سرانجام می‌رساند.

نعیمه کیمیایی از نظر همکارانش، فردی صبور، با آرامشی خاص خود است که با خلوص نیت تلاش دارد وظیفه خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهد.
پیام ها:

loader
آخرین اخبار
لینک های تصویری