1398/10/21
تعداد بازدید: 1166
گردآوری: نسرین سمائی
انجمن آمایش سرزمین ایران
Iranian Association of Spatial Planning
آمایش سرزمین (Spatial planning) شامل تنظیم روابط و کنشهای متقابل بین عوامل انسانی، اقتصادی و عوامل محیطی به منظور ایجاد سرزمینی مبتنی بر بهرهگیری بهینه و پایدار از استعدادهای انسانی و محیطی میباشد. به عبارت دیگر مطلوبترین، عادلانهترین و پایدارترین آرایشی که به سه مؤلفه مهم جمعیت، سرمایه و منابع طبیعی و محیطی در یک منطقه یا سرزمین داده میشود، برنامه آمایش سرزمین اطلاق میگردد.
برنامه جامع آمایش سرزمین به گونهای عمل میکند که بتواند اهداف چشمانداز بلند مدت توسعه کشور و مدیریت یکپارچه سرزمین را به صورت تحقق پذیر، متوازن، پایدار و عادلانه عملی سازد.
یک مرکز به عنوان بخشی از مجموعه سازمان مدیریت با اسم مرکز ملی آمایش سرزمین راهاندازی شده که به طور اختصاصی مسئول بحث آمایش سرزمین است. یکی از فعالیتهای این مرکز تهیه سند ملی آمایش سرزمین برای برنامه پنجم توسعه بوده است. همچنین در این مرکز فعالیتهای منطقهای و برنامهریزی آمایش سرزمین انجام میشود که چگونه برای سرزمین برنامه ریزی شود تا بتوان استفاده مطلوبی از امکانات به عمل آورد. در حال حاضر برای تمامی استانها چارچوب تهیه برنامههای آمایش فراهم شده و در عین حال روی طرحهای آمایش منطقهای نیز برنامه ریزیهایی صورت میگیرد. همچنین طرحهای توسعه محورهای جنوب، شرق و غرب کشور در دست بررسی است. در حال حاضر مطالعاتی در حال انجام است تا جایگاه ایران در دنیا از نظر موقعیت اقتصادی، ژئوپلتیک و ارتباطات در این چارچوب مشخص شود.
برخی از مهمترین وظائف انجمن آمایش سرزمین ایران عبارتند از:
- شناسایی قابلیتها
- شناسایی امکانات
- طراحی گزینههای امکان پذیر برای بهره برداری از آنها
- انتخاب گزینه مناسب
رئیس انجمن آمایش سرزمین ایران: دکتر امیر محمودزاده
نشانی انجمن: تهران- خیابان انقلاب - نرسیده به میدان فردوسی- ابتدای خیابان استاد نجات الهی (ویلا)- کوچه مراغه-پلاک 2- طبقه2- واحد 3- کدپستی 1599665917
تلفن: 02188939478 نمابر: 02188939479
پست الکترونیک : info [at] amayeshiran.com
انجمن آمایش سرزمین ایران فعالیت خود را در سال ۱۳۶۱ زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دستهبندی علوم پایه آغاز نمود. بر اساس دادههای ثبت شده در سیویلیکا انجمن آمایش سرزمین ایران تاکنون کنفرانس "اولین همایش آینده پژوهی صنعت آب و فاضلاب کشور" را در سال 1397 برگزار نموده است.
عضویت در انجمن آمایش سرزمین ایران
الف ـ عضویت پیوسته
ب ـ عضویت وابسته
ج ـ عضویت دانشجویی
د ـ عضویت افتخاری
ه ـ اعضای مؤسسات (حقوقی)