دبیر کارگروه: شیوا عباسیان
این کارگروه در سه ماهه دوم سال 95 دو جلسه تخصصی و رسمی برگزار نموده است که طی آنها تغییراتی به شرح ذیل صورت گرفته و برنامههای زیر مورد پیگیری قرار گرفته اند:
الف. تغییر نام کارگروه، از" نقشه های موضوعی" به "کارگروه نقشه های موضوعی و سامانه جامع نقشه ها "
ب. اصلاح ترکیب اعضاء کارگروه با توجه به برنامه ریزی های جدید و لزوم جذب همکاران بیشتر، بس از تصویب شورای برنامه ریزی و هماهنگی امور مرکز.
فعالیتهای انجام گرفته در خصوص سه پروژه اصلی تعریف شده این کارگروه:
- پیگیری فعالیتهای مرتبط با طرح تهیه نقشه پراکندگی گرانیتوئیدهای استان
- گردآوری اطلاعات مرتبط با طرح تهیه نقشه پراکندگی معادن و اندیسهای معدنی استان
- بارگذاری اطلاعات مرتبط با طرح ژئوسایتهای استان
در جلسات تخصصی که هر یک از تیم های تعریف شده داشتند نیز اطلاعات گردآوری شده بررسی و جهت تصمیم گیری در خصوص نحوه استفاده از آنها در خروجی نهایی به جلسات رسمی ارائه شدند.
چشم انداز فعالیتهای جدید کار گروه نقشه های موضوعی و سامانه جامع نقشهها:
با توجه به اهمیت ساماندهی به اطلاعات و نقشه های موجود در مرکز و پس از بررسی در جلسات
برگزار شده با اعضای محترم کارگروه و نیز نقطه نظرات مدیرکل محترم مرکز، موارد زیر جهت پیگیری در این کارگروه پیشنهاد شده است:
1. گردآوری تمامی دادههای موجود در ارتباط با نقشههای مختلف با هدف ایجاد سامانه جامع نقشهها.
2. کمک به اجرای نظام طرح تحول در تهیه نقشهها و پیشتازی و روز آمدی این اداره کل در روشهای تهیه نقشه.
3. اولویت در تهیه نقشه جامع پراکندگی پدیدههای ژئوتوریسم و به موازات آن بررسی پارامترهای هر یک از سرفصلهای هفتگانه اطلس ژئو سایتها.
4. تهیه فرم اطلاعات نقشه و قراردادن آن در اختیاران همکاران زمینشناس جهت معرفی پدیدههای شاخص از لحاظ جاذبه ژئو توریستی، در حوضه مطالعاتی هر کارشناس.
5. تهیه فرمت استاندارد همراه با کاربری آسان تهیه نقشهها توسط گروه ژئوماتیکس با همکاری معاونت اکتشاف و معاونت زمین شناسی.
کارگروه مطالعات کاربردی و طرحهای نوآورانهی علوم زمین
دبیر کارگروه: محبوبه پرورش
این کارگروه در سه ماهه تابستان سه جلسه داخلی و سه جلسه در حوزه فعالیت های برون سازمانی داشته است. در سه ماهه تابستان ایجاد پایلوت زمین شناسی کشاورزی در محوطه این اداره کل پایش ویژگیهای مورد نظر در فواصل زمانی منظم محوریت کار کارگروه را تشکیل داده بود. در این رابطه اطلاعات مفیدی در زمینه مطالعات زمین شناسی کشاورزی تهیه و تدوین گردیده است که نتایج آن در آینده منتشر خواهد شد.
تهیه کودهای معدنی مورد نیاز و بررسی استانداردهای لازم برای 10 ماده معدنی، آمادهسازی و تیمار خاک پایلوت با دو هدف بررسی میزان مصرف آب و اصلاح خاک از مهمترین فعالیتهای کارگروه در این رابطه بوده است. همچنین 3مورد بازدید از شرکت های تولید کننده کود و مواد معدنی و یک مورد بازدید از کارخانه و خط تولید کودهای معدنی توسط همکاران کارگروه در این مدت انجام شده است.
برگزاری جلسه با سازمان جهاد کشاورزی استان و تنظیم پیش نویس تفاهم نامه مشترک یکی دیگر از فعالیت های کارگروه در تابستان 95 بوده است.
همچنین شرکت در جلسات توسعه شهرستان قوچان (2 جلسه در محل فرمانداری شهرستان قوچان و در محل جهاد کشاورزی استان) در این مدت انجام شده است.