پیک خبری 9، کارگروه های تخصصی

1396/03/31 تعداد بازدید: 3792
print
پیک خبری 9، کارگروه های تخصصی

گزارش تکمیلی سازماندهی مجدد کارگروه‌های تخصصی

 
تهیه کننده: جعفر رکنی
همانگونه که در شماره قبلی پیک خبری مطالعه نمودید، در راستای بالندگی هر چه بیشتر توان کارشناسی در اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق و با توجه به وضعیت حاکم بر فعالیت‌های مختلف، لزوم استفاده بیشتر از ظرفیت‌های موجود و توجه به عملکرد کارشناسان و سایر کارکنان در حوزه‌های فنی و اجرایی ضرورتی بود که بایستی مدیریت، راهبرد مشخصی را برای آن تعریف می‌کرد. لذا سازماندهی مجدد کارگروه‌ها که سنگ بنای ایجاد آن‌ها در سال 1391 و در پاسخ به نیازهای روزافزون در مسائل فرارو و در حوزه‌های زمین شناسی، اکتشاف و سایر موارد علوم زمین پی‌ریزی شده بود، اجتناب ناپذیر به نظر رسید. در این راستا و با توجه به  پیشنهادات کارگروه‌های فنی و الزاماتی چند، این موضوع در دستور کار قرار گرفت.
از دیگر سو، عملیاتی شدن نمودار سازمانی و تشکیل معاونت‌های اکتشاف مواد معدنی، زمین شناسی و امور اجرایی همچنین تعیین رؤسای ادارات 9 گانه و واگذاری برخی از مأموریت‌های کارگروه‌ها به این ساختار، ضرورت سازماندهی مجدد کارگروه‌ها را دو چندان نمود. لذا ضمن بازتعریف اهداف کارگروه‌ها و تأکید بر فرهنگ انجام کار تیمی و انسجام سیستم در یک تعامل چند سویه و افزایش بهره‌وری نیروی انسانی و کمک به پویایی واحدها در ساختار جدید و حضور بانشاط نیروها، بازسازی عناوین کارگروه‌ها نیز در یک کار مشترک تیمی متشکل از نیروهای متخصص، متعهد و متفکر صورت گرفت و کارگروه‌های فنی و اجرایی در 10 عنوان نام‌گذاری و تعیین تکلیف شد.
تشکیل معاونت اجرایی در این اداره کل و ابلاغ وظایف این حوزه در تکمیل یک حلقه مدیریتی قوی و قابل اتکا بدون احساس ضعف در پشتیبانی، انسجام و پیگیری کلیه امور فنی، همچنین نظارت بر عملکرد و پیگیری رویکردها و برنامه‌ریزی کارگروه‌ها و محور برنامه ریزی را به وجود آورد تا این تشکیلات بتواند بدون هرگونه ضعف و سستی که معمولاً در موقعیت عدم پشتیبانی مالی بر سازمان‌ها حاکم می‌شود جبران کند.
تعیین افراد هر یک از کارگروه‌ها با توجه به تخصص و علاقه شخصی توسط کمیته ویژه صورت گرفت و تأیید نهایی آن‌ها توسط مدیر کل محترم منجر به صدور 79 ابلاغ برای کارکنان جهت عضویت در کارگروه‌ها گردید. به طوری‌که هر شخص در حداقل یک کارگروه تا حداکثر 3 کارگروه  (با توجه به توان تخصص و علاقه) عضو می‌باشد. از این منظر تلاش شد تا حضور کارشناسان در کارگروه‌ها به یک تعادل نسبی برسد.
تشکیل اولین جلسه کارگروه‌ها در ماه پایانی فصل تابستان در راستای تعیین دبیر کارگروه و روشن شدن راهبردهای هر کارگروه، شروع فعالیت کارگروه‌ها در یک بازه دو ساله بود که در این شماره به اهداف و چشم انداز تعدادی از کارگروه‌ها از زبان دبیر کارگروه اشاره شده است. 
عناوین جدید کارگروه‌های 10 گانه و جایگاه آن در چارت تشکیل این اداره کل به صورت مبسوط ارائه می‌شود

مهم ترین فعالیت های سه ماهه دوم 95

کارگروه پارک موزه علوم زمین
 
دبیر کارگروه: سحرناز تاج‌بخش
کارگروه پارک موزه در جریان تغییر ساختار و سازمان دهی مجدد کارگروه های این اداره کل، از کم تغییرترین کارگروه ها بود که تنها با جا به‌جایی یک نیرو فعالیت خود را از مرداد 95 مجدداً از سر گرفت. در این فاصله دو جلسه دفتری و یک جلسه در محل پارک برگزار شد. 
با نزدیک شدن به زمانِ اجرای طرحِ آیتم های مختلف،‌ کارگروه پارک موزه توجه خود را در سه ماهه دوم سال 95معطوف به دو محور اصلی کرده است:
  • شناسایی سازنده¬ها، هنرمندان و مجریان متخصص با توانمندی های متفاوت به همراه گردآوردن رزومه¬های کاری و اطلاعات متناسب با کار هر یک.
  • بررسی پروژه از ابتدا تا انتها به عنوان یک ناظر و بازدید کننده جهت دریافتنِ اولویت های اجرا، نکات مهم اما دور از توجه و فهرست برداری از همه ی ریزه کاری هایی که برای آیتم های اجرا شده لازم است تا کار اجرای آنها تمام شود.
با توجه به این موارد تقسیم کار ابتدایی بین همکاران انجام شد که در آن به مواردی از جمله تعیین حداقل های لازم برای افتتاح پروژه،‌ تهیه ی متون معرفی هر آیتم (راهنمای موزه)، یافتن سازنده ها و گرفتن اطلاعات مربوطه به هر یک.
از دیگر فعالیت های کارگروه در این سه ماهه، پیگیری چاپ کتاب موزه بود که حاصل تلاش همکاران طی دوره‌ی فعالیت خود در این کارگروه است. مراحل مقدماتی چاپ این کتاب انجام گرفته که انشاا... پس از چاپ نهایی به طور مفصل تر به علاقمندان معرفی خواهد شد.
همزمان، پیگیری های متعدد جهت اتمام پروژه با سازمان مرکزی در تهران،‌ مقامات استانی و دست اندرکاران امور اجرایی انجام پذیرفته که از جمله می توان به بازدید معاون اول رئیس جمهور از مرکز تحقیقات و پژوهش‌های کاربردی سازمان در کرج نام برد که در این بازدید پروژه پارک موزه معرفی و اهداف تأسیس آن برای مقامات و سایر حاضرین بیان شد.
در این بازدید مقام عالی معاون اول رئیس جمهور پس از استماع گزارش و با توجه به پیشرفت فیزیکی بالای پروژه، دستور تکمیل و بهره‌برداری پروژه را صادر فرمودند.

کارگروه نقشه‌های موضوعی و سامانه جامع نقشه‌ها
 
دبیر کارگروه: شیوا عباسیان
این کارگروه در سه ماهه دوم سال 95 دو جلسه تخصصی و رسمی برگزار نموده است که طی آن‌ها تغییراتی به شرح ذیل صورت گرفته و  برنامه‌های زیر مورد پیگیری قرار گرفته اند:
الف. تغییر نام کارگروه، از" نقشه های موضوعی" به "کارگروه نقشه های موضوعی و سامانه جامع نقشه ها "
ب. اصلاح ترکیب اعضاء کارگروه با توجه به برنامه ریزی های جدید و لزوم جذب همکاران بیشتر، بس از تصویب شورای برنامه ریزی و هماهنگی امور مرکز. 
فعالیت‌های انجام گرفته در خصوص سه پروژه اصلی تعریف شده این کارگروه:
  • پیگیری فعالیت‌های مرتبط با طرح تهیه نقشه پراکندگی گرانیتوئیدهای استان
  • گردآوری اطلاعات مرتبط با طرح تهیه نقشه پراکندگی معادن و اندیس‌های معدنی استان
  • بارگذاری اطلاعات مرتبط با طرح ژئوسایت‌های استان
در جلسات تخصصی که هر یک از تیم های تعریف شده داشتند نیز اطلاعات گردآوری شده بررسی و جهت تصمیم گیری در خصوص نحوه استفاده از آن‌ها در خروجی نهایی به جلسات رسمی ارائه شدند.
چشم انداز فعالیت‌های جدید کار گروه نقشه های موضوعی و سامانه جامع نقشه‌ها:
با توجه به اهمیت ساماندهی به اطلاعات و نقشه های موجود در مرکز و پس از بررسی در جلسات 
برگزار شده با اعضای محترم کارگروه و نیز نقطه نظرات مدیرکل محترم مرکز، موارد زیر جهت پیگیری در این کارگروه پیشنهاد شده است:
1. گردآوری تمامی داده‌های موجود در ارتباط با نقشه‌های مختلف با هدف ایجاد سامانه جامع نقشه‌ها.
2. کمک به اجرای نظام طرح تحول در تهیه نقشه‌ها و پیشتازی و روز آمدی این اداره کل در روش‌های تهیه نقشه.
3. اولویت در تهیه نقشه جامع پراکندگی پدیده‌های ژئوتوریسم  و به موازات آن بررسی پارامترهای هر یک از سرفصل‌های هفتگانه اطلس ژئو سایت‌ها.
4. تهیه فرم اطلاعات نقشه و قراردادن آن در اختیاران همکاران زمین‌شناس جهت معرفی پدیده‌های شاخص از لحاظ جاذبه ژئو توریستی، در حوضه مطالعاتی هر کارشناس.
5. تهیه فرمت استاندارد همراه با کاربری آسان تهیه نقشه‌ها توسط گروه ژئوماتیکس با همکاری معاونت اکتشاف و معاونت زمین شناسی.

کارگروه مطالعات کاربردی و طرح‌های نوآورانه‌ی علوم زمین
 
دبیر کارگروه: محبوبه پرورش 
این کارگروه در سه ماهه تابستان سه جلسه داخلی و سه جلسه در حوزه فعالیت های برون سازمانی داشته است. در سه ماهه تابستان ایجاد پایلوت زمین شناسی کشاورزی در محوطه این اداره کل پایش ویژگی‌های مورد نظر در فواصل زمانی منظم محوریت کار کارگروه را تشکیل داده بود. در این رابطه اطلاعات مفیدی در زمینه مطالعات زمین شناسی کشاورزی تهیه و تدوین گردیده است که نتایج آن در آینده منتشر خواهد شد.
تهیه کودهای معدنی مورد نیاز و بررسی استانداردهای لازم برای 10 ماده معدنی، آماده‌سازی و تیمار خاک پایلوت با دو هدف بررسی میزان مصرف آب و اصلاح خاک از مهمترین فعالیت‌های کارگروه در این رابطه بوده است. همچنین 3مورد بازدید از شرکت های تولید کننده کود و مواد معدنی و یک مورد بازدید از کارخانه و خط تولید کودهای معدنی توسط همکاران کارگروه در این مدت انجام شده است.
برگزاری  جلسه با سازمان جهاد کشاورزی استان و تنظیم پیش نویس تفاهم نامه مشترک یکی دیگر از فعالیت های کارگروه در تابستان 95 بوده است. 
همچنین شرکت در جلسات توسعه شهرستان قوچان (2 جلسه در محل فرمانداری شهرستان قوچان و در محل جهاد کشاورزی استان) در این مدت انجام شده است.
 

 

تصاویر مرتبط:
پیام ها:

loader
آخرین اخبار
لینک های تصویری