پیک خبری 6، یادها و نام ها

1396/03/31 تعداد بازدید: 2391
print
پیک خبری 6، یادها و نام ها

 بخش گسترده ای از فعالیت های ما مدیون ریشه هائی است که روزهای جوانی خود را مصروف توسعه سازمان و کاشتن نهال و ساختاری که اکنون ما در آن به فعالیت مشغول هستیم، نموده اند. این مهم تا آن جا گاه پیش می رود که ما با اغراق در این زمینه بعضاً در گذشته زندگی می کنیم. رویکرد ما در این نوشتار زندگی در گذشته نیست بلکه بزرگداشت و نکوداشت زحمات این عزیزان و کسب ارائه طریق در پیمودن فرازها می باشد.


   مهندس ارژنگ بهروزی
 

مصاحبه کننده: مریم بهره مند
مرکز مشهد رشد و توسعه ی خود را مدیون مدیران، کارشناسان و عزیزانی است که سالیان درازی از عمر خود را وقف خدمت و تلاش علمی و اجرائی در این مرکز نموده¬اند. در این میان نقش و جایگاه مهندس ارژنگ بهروزی به عنوان اولین مدیر این نهاد علمی از برجستگی خاصی برخوردار است. پیک خبری در این شماره به سراغ ایشان رفته و پای صحبت ایشان نشسته است.
لطفاً خودتان را معرفی نمائید؟
در اسفند ماه 1325 نظر به اینکه پدرم کارمند دولت و مامورخدمت در شهرستان مرند بود در آن شهر بدنیا آمدم. پس از گذراندن دوران تحصیل ابتدائی و دبیرستان در تبریز و دریافت دیپلم از دبیرستان دهقان بعنوان سپاهی دانش و دوران سربازیم را در روستای تیرکلا از روستاهای ساری با افتخار سپاهی دانش ممتاز سال 1347 در ایران به پایان رساندم.  در سال 1352 موفق به اخذ مدرک زمین شناسی از دانشگاه تبریز و سال 1354 فوق لیسانس مهندسی آب های زیرزمینی از دانشگاه تهران شدم. در سال 1351 افتخار این را داشتم که همراه دانشجویان سویسی، آقایان ایتلر و زیگر در معیت آقای دکتر هوبر دوره کارآموزی در ناحیه علم کوه را بگذرانم. 
از سال 1353 در سازمان زمین شناسی کشور به کار مشغول شدم مدت بسیار کوتاهی هم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با بخش مطالعات آبهای زیرزمینی آذربایجان شرقی همکاری داشتم. کار صحرائی را از سال 53 از مریوان و سپس میانه (ورقه قره آغاج) آغاز کردم و تابستان 74 در کردستان، آذربایجان، خراسان و سیستان و بلوچستان و عموماً با عنوان زمین شناس صحرائی و کمتر اکتشافات معدنی مشغول خدمت بودم.  
در سال 1355 پس از شرح پروژه های اکتشافی شرق ایران بعنوان ناظر صحرائی عملیات زمین شناسی شرکت فرانسوی ژئومتان به مشهد اعزام شدم. این فعالیت ها تا سال 1357 و پس از آن تا سال 1370 ادامه داشت و ضمن انجام سایر عملیات زمین شناسی در تکمیل پروژه های رها شده شرکت های خارجی همکاری داشتم. 
در سال 1366 از طرف سازمان مأموریت تشکیل شعبه سازمان زمین شناسی در تبریز و در تاریخ 20/6/1369 مأموریت تشکیل شعبه سازمان زمین شناسی مشهد به من واگذار گردید که با توفیق الهی این مهم را نیز در اواخر خدمتم با موفقیت به انجام رساندم. این ماموریت تا سال 1374 ادامه داشته است. از سال 1374 تاکنون فعالیتم به استخراج معدن منحصر شده است. 
ارزیابی خود را به عنوان اولین مدیر مرکز مشهد پس از راه اندازی مرکز در سال 1369 تاکنون بفرمائید؟
خوشبختانه مرکز مشهد بدرستی پایه گذاری گردید در مرحله اول کمک های جناب آقای دکتر احمدزاده ریاست محترم وقت سازمان و در مرحله دوم همکاران جوان و بسیار با استعدادی که در مرکز مشهد استخدام و بکار مشغول شدند عواملی بودند که باعث پیشرفت چشمگیر و سریع مرکز گردید تمامی همکاران من در مرکز مشهد بسیار کار علاقمند، فعال و پشتکار عجیبی داشتند و لذا این مرکز اگر در حال حاضر بار علمی خوبی نسبت به سایر مراکز دارد مدیون این همکاران است. 
زنده یاد دوست عزیزمان آقای مهندس پورلطیفی مسئولیت سر و سامان دادن بخش کامپیوتری، و سایر همکاران (آقایان دکتر جعفر طاهری، مهندس فرخ قائمی، مهندس نادری، مهندس بکریان، و خانم ها سرکار خانم شجاعی، بهره مند، حسینی و... با علاقه مندی تمام بخش های مختلف سازمان را بدرستی هدایت کردند. 
از خاطرم نمی رود کتابخانه بسیار محقرمان را با تعدادی انگشت شمار کتاب، سرکار خانم خوئی با علاقه، به خوبی ساماندهی و پایه گذاری نمودند. خوب با این اوصاف هر کسی می تواند به نتیجه ارزیابی پی ببرد. 
اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق (مشهد) به نظر من یکی از موفق ترین شعبات سازمان زمین شناسی کشور در بین تمامی شعبات آن می باشد. 
از بین نقشه هائی که تهیه فرمودید کدام یک برای شما خاطره انگیزه است ؟
نقشه زمین شناسی تربت جام خاطره انگیزترین نقشه، در بین نقشه هایی است که در مدت خدمتم تهیه کرده ام. مسائل زمین شناسی نو و بکر و تازه ای که در آن زمان در این ورقه مطرح بوده، که برای حل و فصل مسائل مربوط به آن با کارشناسان فرانسوی و استادان گرامیم آقایان دکتر جمشید افتخارنژاد و دکتر منصور علوی نائینی پیشکسوتان علم زمین شناسی ایران بحث می شد (بخش غربی ورقه کهریزنو) و ناحیه آق دربند و سفیدسنگ که دو کارشناس بسیار با استعداد و فعال، آقایان مهندس قائمی و مهندس بکریان با من همکاری می کردند. صداقت این دو کارشناس در حل مسائل مربوط به تکتونیک چینه شناسی ناحیه برایم بسیار خاطره انگیز بوده است . بنظرم این نقشه یکی از پربارترین نقشه های شرق ایران است. 
جنابعالی یکی از چهره های شناخته شده در عرصه فعالیت های زمین شناسی و معدن هستید عوامل موفقیت شما در حرفه تان چه بوده است؟
شاید این نظر شما باشد، ولی موفقیت در عرصه زمین شناسی شاید به روح جستجوگرم مربوط و به خاطره گذشته های دوری باشد که در سنین نوجوانی در معدن مس اهر با آلمانی ها که استخراج معدن را به عهده داشتند و خانواده ام با آنها رفت و آمدی داشتند و زرق و برق کالکوپیریت که آن موقع شناختی هم نداشتم، باشد. به علاوه علاقه و تحصیلاتم موجب شده بود گویش طبیعت و زمین را درک کنم و علاقه وافری که بعدها پیدا کردم. شغل، مقام و تحصیلات در حیطه مسئولیتشان می باشد و من همیشه مخالف مدیریت مطلق در کارم بودم. 
در صورت تمایل لطقاً خاطره ی به یاد ماندنی از زمان همکاری خود در مرکز را بیان کنید؟
یاد مهربانی تمامی همکاران مشهدیم و بیاد مانده ترین خاطره از دوران خدمتم در مرکز مشهد بوده و خواهد بود، آن ها را دوست داشته و دارم و با هرگونه بی مهری با این عزیزان برخورد می کردم.
پیام ها:

loader
لینک های تصویری