بررسی رخداد سیل فروردین ماه شهرستان کلات خراسان رضوی
31/1/98
به منظور ارزیابی و ارائه راه کارهای فنی از نقطه نظر زمین شناختی و مورفولوژیکی توسط کارشناسان بخش مخاطرات اداره کل زمینشناسی منطقه شمال شرق، رخداد سیل فروردین ماه شهرستان کلات مورد بررسی قرار گرفت.
در بازدید کارشناسان اداره مخاطرات زمین شناختی اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق که با هماهنگی و همراهی مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی پس از حادثه سیل انجام شد تصویر برداری هوایی از مناطق آسیب دیده از سیل و پهنههای پر خطر در طول رودخانه اصلی کلات، انجام گردید همچنین مناطق مختلف آسیب دیده مورد پیمایش میدانی قرار گرفت. با توجه به بررسیهای میدانی در اثر جاری شدن سیلاب در منتهیالیه بخش شرقی شهر کلات مسجد جامع این شهر که یکی از آثار باستانی شهر کلات نیز محسوب میگردد به طور کامل دچار آب گرفتگی شده بوده است. گزارش کامل پس از محاسبات فنی و ارزیابی میزان بارش سالهای اخیر تحویل مبادی مرتبط شد.
خرید جدیدترین منابع مکتوب علوم زمین از سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
11/2/98
به گزارش واحد ارتباطات و اطلاع رسانی اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق، با حضور مسئول کتابخانه و تعدادی از کارشناسان این اداره کل، جدیدترین منابع کتب علوم زمین از سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و همزمان با برگزاری گردهمایی علوم زمین در تهران خریداری گردید. لازم به ذکر است که منابع تخصصی این کتابخانه بیش از 6000 عنوان مدرک میباشد که قابل استفاده برای عموم دانشجویان و محققان علوم زمین میباشد.
سی و هشتمین گردهمایی علوم زمین برگزار گردید
11/2/98
سی و هشتمین گردهمایی علوم زمین، در روزهای 10 و 11 اردیبهشت ماه 1398، به همت پژوهشکده علوم زمین در محل سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، در مراسم افتتاحیه، دکتر محمودرضا مجیدیفرد، دبیر علمی سی و هشتمین گردهمایی علومزمین، این گردهمایی را بزرگترین و قدیمیترین نشست زمینشناسان کشور عنوان کرد و گفت: امسال مقالات در محورها و رویکردهای زمینشناسی بنیادی، مخاطرات زمینشناختی، اکتشاف مواد معدنی و علومزمین و جامعه برگزار شد.
ایشان با بیان این که حدود 270 مقاله برای دبیرخانه ارسال شده، افزود: داوران 39 مقاله را برای سخنرانی و 156 را برای پوستر انتخاب کردند و برای ارتقای کیفی گردهمایی چندین سخنرانی ویژه از پژوهشگران و اعضای علمی دانشگاه نیز انتخاب گردیده است.
در ادامه، دکتر علیرضا شهیدی، رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، وظیفه اصلی و حاکمیتی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور را در دو شاخه زمین شناسی و اکتشاف شامل: شناسایی منابع ملی با هدف ایجاد ارزش افزوده و تولید ثروت ملی از طریق تولید اطلاعات پایه در قالب نقشههای زمینشناسی، مخاطرات، ژئوشیمیایی و اکتشاف معادن قابل ارائه دانست که این وظایف در نهایت باعث ارتقای سطح ثروت ملی خواهد شد.
به گفته شهیدی، وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال رونق ملی، محورهای 7 گانهای را جهت رونق تولید درنظر گرفته که یکی از مهمترین آنها، توسعه معادن و صنایع معدنی است که اجرای نقشه معدن و صنایع معدنی، توسعه فعالیتهای معدنی و توسعه معادن کوچک مقیاس از مهمترین پروژههای آن محسوب شده و سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور به صورت جدی به این بخشها ورود خواهد کرد. وی اظهار امیدواری کرد تا در جهت تحقق اهداف صادرات 20 میلیارد دلاری که برای اکتشاف و معدن در نظر گرفته شده، برنامههای مورد نظر سازمان با جدیت پیشرفته و با کمک متخصصان اکتشافی تا پایان سال محدودههای معدنی مناسب اکتشافی را در اختیار مردم قرار دهیم.
در ادامه از اطلس پتانسیل مواد معدنی و زمینشناسی موضوعی استانهای کشور رونمایی شد.
در مراسم اختتامیه سی و هشتمین گردهمایی علوم زمین نکوداشت مقام دکتر احمدزاده هروی نیز برگزار گردید. در این مراسم دکتر منوچهر قرشی دبیر اجرایی این همایش به اعلام فعالیتهای اجرایی در روند برگزاری سی و هشتمین گردهمایی علوم زمین پرداخت و در ادامه دکتر سروش مدبری عضو هیأت علمی دانشکده زمینشناسی دانشگاه تهران سخنرانی خود را تحت عنوان "بررسی مطالعات ژئوشیمیایی و کاربردهای آن در علوم زمین" ارائه نمود.
در این مراسم همچنین دکتر محمود احمدزاده هروی پیشکسوت زمینشناسی ایران و رئیس پیشین سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور به بیان خاطرات خود پرداخت.
همچنین دکتر سلمان جهانی نیز به ارائه سخنرانی در رابطه نقش دیاپیرسم بر تشکیل گسلهای پارکی در کمربند چین خورده-رانده زاگرس و دکتر شهریار سلیمانی به ارائه مقاله درباره مقایسه سرعت امواج لرزههی و اثرات آن در زمینلرزههای بزرگ و همچنین دکتر مسیب سبزهئی به ارائه پیامدهای زمینشناسی تبادل متاسوماتیکی بین ردیف گوشتهای و ماگمای بازیک مهاجم پرداختند.
در مراسم اختتامیه کتاب کانسارهای مس پروفیری ایران نوشته دکتر مجید قادری و همکاران از سوی هیأت داوران به عنوان کتاب برتر انتخاب و معرفی شد.
قابل ذکر است، در حاشیه این گردهمایی سه نشست تخصصی بررسی سیلابهای اخیر، بزرگداشت روز ملی خلیجفارس و انجمنهای علمی زمین شناسی نیز برگزار گردید.
در مراسم گردهمایی علومزمین، دکتر طاهری، مدیر کل و تعدادی از معاونین و کارشناسان اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق نیز حضور داشتند.
همکاری اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق در برگزاری دوره آموزش پردازش دادههای ژئوفیزیک هوایی در سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور
16/2/98
به گزارش اداره ارتباطات و اطلاع رسانی اداره کل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی منطقه شمال شرق، دوره آموزش پردازش دادههای ژئوفیزیک هوایی با حضور 15 نفر از فارغالتحصیلان برتر رشته ژئوفیزیک و با مربیگری کارشناسان این اداره کل در سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور برگزار شد. مربیان این دوره سوابق درخشانی در پردازش دادههای ژئوفیزیک هوایی در پروژههای متعدد سازمان داشتهاند و در طول این دوره تجارب خود را به نسل جوانتر متقاضی ارائه دادند.
هدف از برگزاری این دوره انتقال دانش فنی، جوانگرایی و استفاده از استعدادهای جوانان کشور در پروژههای برداشت دادههای ژئوفیزیک هوایی میباشد.
سخنرانی مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق، در نشست روز جهانی موزه
28/2/98
نشست روز جهانی موزهها و هفته گرامیداشت میراث فرهنگی، در سالن اجتماعات موزه بزرگ خراسان برگزار شد.
به گزارش اداره ارتباطات و اطلاع رسانی اداره کل زمینشناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق، در این نشست دکتر طاهری، مدیر کل زمینشناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق، به عنوان یکی از سخنرانان این مراسم، ضمن بیان اهمیت کار موزه و موزهداری، توجه به جنبه اقتصادی موزهها را نیز در کنار جنبه فرهنگی آن مورد تأکید و توجه قرار داد. طاهری با توجه به استقبال جامعه و ورود سالیانه حدود 30 میلیون زائر و گردشگر به مشهد، توجه به اشتغالزایی و کارآفرینی در موزهها را نیز با مثالهایی از دیگر موزههای دنیا با اهمیت توصیف کرد. ایشان همچنین با اشاره به افتتاح اولین پارک موزه علومزمین کشور در مشهد، ذخیره 200 هزار نمونه در این موزه را در حفظ مستندات علومزمین کشور و جنبه علمی آن اظهار امیدواری کرد با حمایت مسئولین و عشق و علاقهای که در کارشناسان این سازمان وجود دارد این موزه به عنوان یک موزه مرجع در آینده مطرح و مورد توجه قرار گیرد.
در این مراسم دکتر ساکت، رئیس مرکز مفاخر و استاد دانشگاه فردوسی مشهد با ابراز خرسندی از این که در دهههای اخیر تعدادی از ارگانها و سازمانها به جمعآوری، حفظ و نمایش اسناد و مدارک و اشیاء قدیمی خود توجه کردهاند، یادآور شد: "این موزهها که اغلب از سر عشق و علاقه فرد یا افراد معدودی از همان سازمان، مشقت و سختی فراوان و با خون جگر بر پا شدهاند، مزیتها و فرصتهای بیبدیل را برای جامعه فراهم کردهاند."
دکتر ساکت پیوند نسلهای مختلف شاغل در سازمان، ایجاد حلقه واسط وظایف سازمانی هر دستگاه با تاریخ و فرهنگ، ایجاد رضایتمندی بیشتر و درک متقابل بهتر، افزایش انگیزه و حس تعلق سازمانی کارکنان و افزودن زمینهای تازه به گردشگری فرهنگی شهر مشهد را از مزیتهای ایجاد موزههای سازمانها و ارگانها دانست.
در مراسم روز جهانی موزهها که فعالان حوزه موزه و میراث فرهنگی و همچنین موزهداران و مجموعهداران استان خراسان حضور داشتند، با اهداء نماد شعار امسال ایکوم مبنی بر "موزهها، در جایگاه کانونهای فرهنگی، آینده سنتها" و لوح تقدیر مربوطه از پارک موزه علومزمین مشهد تجلیل شد.
بازدید قریب به یک هزار نفر در روز جهانی موزه در مدت 4 ساعت از پارک موزه علوم زمین
27/2/98
همزمان با روز جهانی موزه (28 اردیبهشت ماه) بازدید رایگان از پارک موزه علوم زمین مشهد در روز جمعه 27 اردیبهشت ماه برنامهریزی و اجرا گردید.
در آستانه روز جهانی موزه (28 اردیبهشت ماه) بازدید رایگان از پارک موزه علوم زمین مشهد در روز جمعه 27 اردیبهشت ماه از ساعت 10 الی 12 صبح و 17 الی 19 بعدازظهر همراه با برنامههای متنوع دیگری برنامهریزی شد. از جمله این برنامهها کارگاههای آموزشی- تفریحی برای کودکان و نوجوانان در سنین بین 5 تا 15 سال بود که با استقبال زیاد مواجه گردید به طوری که 50 نفر از شرکت کنندگان در چهار گروه کودکان 5 تا 6 سال، 7 تا 8 سال، 9 تا 12 سال و 13 تا 15 سال در این کارگاهها شامل مفاهیم اولیه زمینشناسی، دورانهای زمینشناسی، "موزهی من" و کارگاه اوریگامی شرکت کردند.
پارک موزه علوم زمین، تجلیل در مشهد، موزه برتر کشوری در تهران
28/2/98
همزمان با 28 اردیبهشت ماه و روز جهانی موزه، طی مراسمی که در محل موزه بزرگ خراسان برگزار گردید، از عملکرد اداره کل زمینشناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق و تیم کارشناسی در راهاندازی مطلوب نخستین پارک موزه علوم زمین کشور در مشهد، تجلیل و لوح یادبود اهدا شد.
در مراسم موزه بزرگ خراسان که با حضور مسئولان سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی، موزهداران و فعالان این حوزه برگزار شد، دکتر طاهری، مدیر کل زمینشناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق، طی سخنانی به تشریح ابعاد و اهمیت پارک موزه علومزمین در توسعه فرهنگی و اقتصادی مطالبی ایراد نمود.
همچنین در بعدازظهر شنبه، 28/2/98، در مراسم بزرگداشت روز جهانی موزه که در سالن فرهنگسرای هنر تهران برگزار شد، در پایان و با نظر هیئت داوران که مرکب از داوران متعدد و موزه داران مطرح ایران انجام شده است، موزه علوم زمین مشهد به عنوان موزه برتر در کلاس موزههای دولتی متوسط در زمینه شاخص "توسعه مدیریت" موفق به کسب عنوان موزه برتر کشوری شد.
شجاعیکاوه، مدیر پارک موزه علومزمین، گفت: "در تعریف و توضیحات ایکوم در مورد شاخص "توسعه مدیریت" بر ایجاد فضاهای تخصصی و استفاده از راهنمایان و موزه داران متخصص تأکید شده است. در پارک موزه علوم زمین افزون بر سه پارک تخصصی فیزیک زمین، زمینشناسی، اکتشاف و معدنکاری که در هر یک به مباحث مرتبط با تخصص قید شده پرداخته شده است، ساختمان مرکزی نیز به بخشهای تخصصی مباحث زمینشناختی مانند فسیلشناسی، کانیشناسی، سنگشناسی، موزه نقشه، موزه گوهرسنگها، زمینگردشگری و تکتونیک و مخاطرات تقسیم شده است. همچنین راهنمایان مجرب و تحصیلکرده در رشتههای مختلف علومزمین ادای توضیحات و پاسخگویی به پرسشهای بازدیدکنندگان را برعهده دارند. از این رو به تشخیص داوران شورای بینالمللی موزهها در ایران (ایکوم ایران) این موزه لایق کسب رتبه موزه برتر و دریافت لوح تقدیر شناخته شد."
شایان گفتن است این ششمین سال پیاپی میباشد که پارک موزه علوم زمین مشهد موفق به اخذ رتبه موزه برتر کشوری در بین موزههای مطرح در این حوزه میشود.
برای همه تلاشگران این عرصه آرزوی موفقیت و سلامتی داریم.
بازدید رئیس کمیسیون اقتصادی شورای شهر مشهد و تعدادی از اعضاء از پارک موزه علوم زمین
8/3/98
به گزارش واحد ارتباطات و اطلاع رسانی اداره کل زمینشناسی و اکتشافات معدنی منطقه شمال شرق در جریان این بازدید موارد مختلف همکاریهای فی مابین این اداره کل و حوزههای فنی و اجرایی شهرداری مشهد مورد بررسی قرار گرفت. دکتر طاهری همچنین با اهمیت خواندن حوزه گردشگری علمی، پارک موزه علومزمین را ظرفیت منحصر به فردی دانست که میتواند در ماندگاری زائرین و مسافرین در شهر مقدس مشهد مؤثر باشد.
مهندس نوروزی رئیس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی شهر مشهد نیز ضمن تشکر از زحمات مدیرکل و کارکنان این مجموعه استفاده از ظرفیتهای موجود مخصوصاً کارشناسان در حوزهی مخاطرات را مورد توجه قرار داد.
ایشان همچنین پیشنهاد ارائه مباحث مرتبط با ریز پهنهبندی لرزهای شهر مشهد جهت اعضاء کمیسیون عمران شورای شهر و شهرداران مناطق مختلف مشهد را مطرح کرد که مقرر گردید پیگیری لازم در این خصوص صورت گیرد.